Μήνυμα Κυπρίων: Να αποσύρει η Γερμανία τα Leopard από τα Κατεχόμενα

Κύπρος: Να αποσύρει η Γερμανία τα 84 Leopard που μεταφέρθηκαν παράνομα στα Κατεχόμενα από την Τουρκία και κάνει τα στραβά μάτια..

Τη δική τους -ανεπίσημη- υποδοχή στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας ετοίμασαν Κύπριοι πολίτες, θέλοντας να του πουν όσα δεν λένε οι πολιτικοί στις επίσημες επισκέψεις.

Έτσι του έστειλαν το μήνυμα ότι εάν η Γερμανία νοιάζεται πραγματικά για την Κύπρο και την Ελλάδα, και όχι για την Τουρκία και τα γερμανικά συμφέροντα, θα έπρεπε να έχει αντιδράσει σητν παράνομη μεταφορά γερμανικών Leopard στα Κατεχόμενα, για την οποία κάνει τα στραβά μάτια.

Ο Καναδάς σε αντίστοιχη περίπτωση, όταν διαπίστωσε ότι καναδικό υλικό βρέθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Τουρκία, διέταξε άμεσα έρευνα και επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Η Γερμανία μέχρι στιγμής κάνει πως δεν έχει ακούσει τίποτα για τα 84 Leopard που έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία παράνομα στα Κατεχόμενα και έρχεται τώρα ως μεσολαβητής για διάλογο!

Κύπρος: Ποια αλληλεγγύη; Γερμανικά Leopard στα Κατεχόμενα

Δείτε τι αναφέρουν σε σχετικό σημείωμά τους οι Κύπριοι πολίτες:

Ομάδα πολιτών, αποφασίσαμε σήμερα, 13/10/2020 να σταθούμε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά την άφιξη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Χαικο Μαας στην Κύπρο, θέλοντας να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την παρουσία γερμανικών αρμάτων μάχης σε άσκηση του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Θεωρήσαμε ότι ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι η ενέργεια αυτή της Γερμανίας δεν πέρασε απαρατήρητη στην Κύπρο και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ευρωπαϊκή αλλλεγγύη!!!

Η Γερμανία, από τη στιγμή που ανέλαβε πρωτοβουλία στο διάλογο σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου οφείλει να προβεί στις άμεσες παραστάσεις προς την Τουρκία ώστε να αποσύρει τα 84 άρματα μάχης Leopard 2A4 που έχουν μεταφερθεί παράνομα στο κατεχόμενο τμήμα της πατρίδας μας, που σύμφωνα με το πρωτόκολο 10 της ενταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος.

Ευχαριστούμε το σταθμό Reuters που πέρασε και ενημερώθηκε για τη συμβολική αυτή εκδήλωση διαμαρτυριας