Απεργία ΑΔΕΔΥ 15/10: Καθυστερήσεις λεωφορείων, τρόλεϊ - Κλειστό μετρό λεωφορείων 15 οκτωβρίου Απεργία Λεωφορεία Στάση εργασίας Μετρό την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου Απεργία ΜΜΜ 2 Οκτωβρίου Μετρό, Προαστιακός, Ηλεκτρικός, Τραμ Απεργία ΜΜΜ Πρωτομαγιά: Χωρίς Λεωφορεία - Ώρες μετρό - Τρόλεϊ 25η Μαρτίου 2019: Μετρό και Λεωφορεία ΟΑΣΑ - Πώς θα κινηθούν

Απεργία λεωφορείων 15 Οκτωβρίου: Αντιδρούν εργαζόμενοι της ΟΣΥ – Τι αναφέρουν στην ανακίνωσή τους για την συμμετοχή στην κινητοποίηση των ΜΜΜ

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Διοίκησης της Ο.Σ.Μ.Ε για 24ωρη απεργία στις 15 Οκτωβρίου, μια απεργιακή κινητοποίηση που αφορά κυρίως τους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ.

Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία, με την πανδημία σε έξαρση και το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, κάποιοι συνεχίζουν ανεύθυνα να επιλέγουν τη διατεταγμένη κομματική υπηρεσία, και όχι το κοινωνικό καθήκον.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Απεργία ΑΔΕΔΥ 15/10: Καθυστερήσεις λεωφορείων, τρόλεϊ – Κλειστό μετρό

Οι ίδιοι που το 2019, όταν εκχωρήθηκε συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, τηρούσαν «σιγή ασυρμάτου», σήμερα, επιδίδονται στην επαναστατική γυμναστική με μόνο τους όχημα τα κομματικά διαπιστευτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, η χρησιμοποίηση του κοινωνικού αγαθού της συγκοινωνίας ως «μέσο» κομματικών εξαρτήσεων και παραταξιακών σκοπιμοτήτων είναι εγκληματικά ανεύθυνη και συνδικαλιστικά αήθης.

Απεργία λεωφορείων 15 Οκτωβρίου: Αντιδρούν εργαζόμενοι της ΟΣΥ

Οι όψιμοι υποστηρικτές του χώρου των Δημοσίων Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Μ.Ε, έλαβαν απόφαση αγνοώντας θεσμικά τα Σωματεία του χώρου, τις απόψεις αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούμε.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο επιβατικό κοινό της Αττικής, θα συνεχίσουμε να επιτελούμε απρόσκοπτα τον κοινωνικό μας ρόλο, όπως άλλωστε πράττουμε με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της πανδημίας.

Ο αδιαμφισβήτητος σεβασμός μας στο επιβατικό κοινό και την ελληνική κοινωνία συνολικότερα συνιστά και την αφετηρία των διεκδικήσεών μας για τον αδιαπραγμάτευτο Δημόσιο χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Οι προσωρινές λύσεις δεν θα γίνουν μόνιμες, αντιθέτως μάλιστα οφείλουν αφενός να σεβαστούν την επιχειρησιακή λειτουργία της Ο.ΣΥ., και αφετέρου να στοιχηθούν πίσω από το Δημόσιο χαρακτήρα και τον κοινωνικό της ρόλο. Κάθε στρέβλωση και κάθε «φάλτσο» θα καταγγέλλεται. Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε απόλυτα το στόχο της δημόσιας, φθηνής, γρήγορης και ασφαλούς οδικής συγκοινωνίας.

Υπάρχουν προβλήματα, φυσικά. Ούτε τα αγνοούμε, ούτε τα παραγκωνίζουμε. Δεν απεμπολούμε τα όπλα μας ως Συνδικάτο, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να μας κάνει να τα στρέψουμε στον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.