Ο ανασχηματισμός και οι κομματικές παρεμβάσεις σε συνδικαλιστές

Ο ανασχηματισμός και οι κομματικές παρεμβάσεις σε συνδικαλιστές – Το θολό τοπίο των εσωκομματικών συσχετισμών που κάποιοι επιχειρούν να εμπλέξουν στρατιωτικούς

Σφαίρες επιρροής φαίνεται ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένα κομματικά γραφεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω του επικείμενου ανασχηματισμού αλλά και της φημολογούμενης ίδρυσης νέου κόμματος από κορυφαίο υπουργό, από τον οποίο εσχάτως αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι επιχειρούν να εμφανίσουν ότι έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να αποκομίσουν και τα ανάλογα ανταλλάγματα. Σε αυτό το παιχνίδι ενέπλεξαν εσχάτως και πρωτοβάθμια σωματεία. Λέγεται μάλιστα ότι έχουν τάξει ανταλλάγματα για καλές μεταθέσεις των ιδίων ή των οικογενειών τους.

Βέβαια όλα αυτά είναι λόγια του αέρα, καθώς οι συσχετισμοί ακόμα και εντός της ΝΔ είναι σαν να βαδίζει κάποιος σε τεντωμένο σκοινί. Όσα κι αν τάξουν σε κάποιους, με μια αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου δεν θα τους αναγνωρίζονται τα τάματα.

Και δεν είναι απίθανη αυτή η αλλαγή, καθώς ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύντομα πιθανότατα στα τέλη Οκτώβρη ή στις αρχές του Νοέμβρη θα προχωρήσει σε σαρωτικό, ριζικό ανασχηματισμό με πολύ μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Βασίλης Κικίλιας πιέζει και θα πιέσει ακόμη περισσότερο ώστε να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απομακρύνει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε μία περίοδο μάλιστα κρίσιμη που οι προκλήσεις της Τουρκίας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο κλιμακώνονται στο Αιγαίο και στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και σε μία συγκυρία που το ζήτημα των εξοπλισμών βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι η έντονη φημολογία για ίδρυση νέου κόμματος. Μάλιστα η φημολογία αυτή έγινε πιο έντονη μετά την παραίτηση του προϊσταμένου του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με κορυφαίο υπουργό. Λέγεται ότι με τον συγκεκριμένο υπουργό διατηρούν στενές σχέσεις στελέχη ομοσπονδίας στρατιωτικών και από εκεί αντλούν δύναμη αλλά και στήριξη για τις ενέργειές τους.

Αν ωστόσο βρεθούν εκτός κυβέρνησης, τότε όσα ενδεχομένως έταξαν να εξανεμιστούν και ορισμένοι από εκεί που βρίσκονταν με τη χαρά μιας καλής συμφωνίας να βρεθούν σε άλλο σημείο της υδρογείου… Άσε που θα έχουν εκτεθεί και χαρακτηριστεί προσκείμενοι σε συγκεκριμένη κομματική ομάδα και αυτό θα τους ακολουθεί και τα υπόλοιπα χρόνια, με τις όποιες συνέπειες.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί έπεσε στην αντίληψή μας ότι απόστρατοι, οι οποίοι έχουν κατέβει στην στοίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούν σε πολιτικά γραφεία συνδικαλιστές σε πρωτοβάθμια σωματεία και τάζουν τον ουρανό με τα άστρα..

Μάλλον οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές θα πρέπει να σκεφτούν ποιος και γιατί τους τα τάζει καθώς όπώς όλα δείχνουν κινδυνεύουν αντί να πάορυν τον ουρανό με τα άστρα, να πέσει να τους πλακώσει. Και μετά, όπως λένε, από την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Όποιος μπαίνει στα παιχνίδια αναλαμβάνει και τα ρίσκα.