Αμυντική βιομηχανία: Προθεσμία μόλις 20 ημερών για προτάσεις

Αμυντική βιομηχανία: Προθεσμία μόλις 20 ημερών για να καταθέσουν προτάσεις έδωσε η ΓΔΑΕΕ στις ελληνικές εταιρίες – Τρέχουν και δεν προφταίνουν

Παράπονα για τον τρόπο που η ΓΔΑΕΕ αντιμετωπίζει τις ελληνικές αμυντικές εταιρίες διατυπώνουν στελέχη τους στο Armyvoice.gr.

Η πρόκληση να καταθέσουν προτάσεις σε σύντομο χρόνο δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα επισημαίνουν.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, δόθηκε προθεσμία μόλις 20 ημερών για να καταθέσουν προτάσεις προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν από το ευρωπαϊκό ταμείο άμυνας. Χωρίς καν να γίνει κάποια παρουσίαση των αναγκών που υπάρχουν στα Γενικά Επιτελεία και να τους καλέσουν να προτείνουν λύσεις, οι εταιρίες καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για κρίσιμους τομείς, όπως ο κυβερνοχώρος η ναυτική και αεροπορική ισχύς, οι χερσαίες δυνάμεις και το διάστημα.

Δηλαδή μέσα σε 20 ημέρες καλούνται να προτείνουν ακόμα και σχεδιασμό ποίου ή οπλικών συστημάτων, χωρίς καν να έχουν διατυπωθεί οι ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αναγκάζονται να αναζητήσουν συνεργάτες από το εξωτερικό και να προτείνουν τυποποιημένες λύσεις από άλλες χώρες, προκειμένου να έχουν μια ελπίδα χρηματοδότησης.

Έτσι θα πάει μπροστά η ελληνική αμυντική βιομηχανία ρωτούν ρητορικά, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι στην ΓΔΑΕΕ γίνεται «παρέλαση» ισραηλινών εταιριών οι οποίες η μια μετά την άλλη καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

Θέτοθμε καλοπροαίρετα το θέμα και αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους.