Εξοπλισμοί: Αυτά τα 6 προγράμματα ενέκρινε σήμερα η Βουλή

Αμερικανικός Στρατός: Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες για το Στεφανοβίκειο – Θα δείτε μεγάλους σχηματισμούς AH-64E Apache και Black Hawk

Ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τις επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις. Οι κάτοικοι στην Ελλάδα ενδέχεται να δουν μεγάλους σσχηματισμούς ελικοπτέρων από το 1ο Τάγμα του Στρατού των ΗΠΑ, την 101η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης, και το 101ο Αερομεταφερόμενο Τμήμα (Air Assault), οι οποίοι θα εκπαιδεύονται γύρω από το Στεφανοβίκιο στην Ελλάδα, τους επόμενους μήνες.

Τα AH-64E Apache και τα ελικόπτερα Black Hawk βρίσκονται στην Ευρώπη για εννέα μήνες  για να υποστηρίξουν την επιχείρηση του Atlantic Resolve. Το 101ο CAB βρίσκεται στην Ελλάδα για να εκπαιδευτεί με συμμάχους και εταίρους για να αυξήσει την ετοιμότητα και να ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις.

Αμερικανικός Στρατός: Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες για το Στεφανοβίκειο - Θα δείτε μεγάλους σχηματισμούς AH-64E Apache και Black Hawk
Αμερικανικός Στρατός: Μήνυμα στους πολίτες για το Στεφανοβίκειο

«Εκτιμούμε τη σχέση μας με την Ελλάδα, και όλους τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας, και λαμβάνουμε εθελοντικά μέτρα για να είμαστε καλοί γείτονες, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά μας στην μάχη» επισημαίνει η ανακοίνωση και παραθέτει τα σχετικά μέτρα που λαμβάνονται:

Το 101ο CAB συμμορφώνεται με τις τυπικές διαδικασίες μείωσης θορύβου.

Δεσμευόμαστε για την υγεία των στρατιωτών και των γειτόνων μας και προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις αναφορικά με τον COVID-19 για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αποστολή και έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους συμμάχους μας.

Τα προληπτικά μέτρα για τον COVID-19 συμμορφώνονται  τόσο με αυτά που ισχύουν στον στρατό των ΗΠΑ όσοα και με όσα επιβάλλουν οι υγειονομικές Αρχές του κράτους υποδοχής και περιλαμβάνουν αυξημένα μέτρα υγιεινής, περιοδικές δοκιμές και μάσκες.

Επιπλέον, οι στρατιώτες που ταξιδεύουν από περιοχές υψηλού κινδύνου COVID-19 υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα για περίοδο δύο εβδομάδων, καθώς η προστασία των στρατιωτών μας και της γύρω κοινότητας είναι κορυφαία προτεραιότητά μας.

Από τον Απρίλιο του 2014, ο στρατός των ΗΠΑ των ΗΠΑ φέρνει μονάδες με έδρα τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για εννέα μήνες στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve.