Στην Αλβανία σήμερα 20 Οκτωβρίου ο Νίκος Δένδιας ΑΟΖ Ελλάδα Αίγυπτος Ιταλία: Φάλτσα κατά ριπάς από Δένδια στη συζήτηση για ελληνο-αιγυπτιακή και ελληνο-ιταλική συμφωνίες

Στην Αλβανία θα βρεθεί σήμερα Τρίτη, 20 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ώστε να συναντηθεί με την ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Στην Αλβανία θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός όπως σημειώνει η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν ευρωπαϊκά θέματα αλλά και ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργού, η επίσκεψη στη γειτονικη χώρα θα ξεκινήσει με την συνάντηση που θα έχει ο Νίκος Δένδιας με τον Αλβανό ομόλογό του, Γεντ Τσακάι.

Η συζήτηση των δύο ανδρών θα εστιάσει στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, καθώς και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολούθως, ο Έλληνας υπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ενώ στη συνέχεια με τον πρόεδρο της χώρας Ιλιρ Μέτα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλβανία, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί και να συνομιλήσει και με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, αλλά και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Αλβανία, θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.