13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης Sms Μετακίνησης 13033 - Νέα Μέτρα για τον κορονοϊό Ιατρικές συνταγές με sms - Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Πιθανό lockdown, λέει η κυβέρνηση ενώ οι λοιμωξιολόγοι μιλάνε για 1000 κρούσματα τη μέρα – Ετοιμαστείτε για sms στο 13033 – Ποιοι ήταν οι κωδικοί μετακίνησης

«Tο γενικό lockdown αν τα κρούσματα δεν μειωθούν, είναι προ των πυλών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται. Δεν αποκλείουμε τίποτα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown είναι πάντα ορατό.

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown, αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι. Θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10.000 κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα».

Κορονοϊός Ξάνθη 2 στρατιωτικοί θετικοί 36 νεκροί στην Ελλάδα 13033: Πιθανό lockdown  στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης
13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης

Λοιμωξιολόγοι: Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού κρούουν ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί επεσήμαναν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα, θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα. «Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ειδικά στην Αττική, το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα» ανέφερε ο κ. Λαζανάς.

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

«Με βάση τους υπολογισμούς από το τέλος του Οκτωβρίου με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του κορονοϊού και μια σειρά από άλλους παράγοντες – για παράδειγμα – ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο»,

προσθέτοντας πως «αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα και αυτό ήταν που οδήγησε στα νέα μέτρα. Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» ενώ επεσήμανε πως αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Παραίτηση Μηταράκη για την καταστροφή στη Μόρια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης

ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος για ενδεχόμενο lockdown

«Η κατάσταση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βρίσκεται στο όριο απώλειας ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας «εδώ και τώρα άμεσα μέτρα».

Όπως υπογραμμίζει, «οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών για ενδεχόμενο lockdown αναδεικνύουν το ολοκληρωτικό αδιέξοδο», ενώ «επιβεβαιώνουν πως έξι μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο εν μέσω πανδημίας λειτουργεί με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους».

«Ανακοινώνουν αναποτελεσματικά μέτρα για την Αττική, την ίδια στιγμή που τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και η καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τραγική», συνεχίζει και καταλήγει: «Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, και να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

13033 αριθμοί Τι γράφουμε στην πλατφόρμα sms μετακίνησης
13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης

13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης

Ας «ξεσκονίσουμε» τις αμανήσεις που έχουμε με τους κωδικούς μετακίνησης στο sms 13033, καθώς ενδέχεται και να τους χρειαστούμε

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

13033: Πιθανό lockdown στην Αττική; Ξανά sms και κωδικοί μετακίνησης