Μόρια ΓΕΕΘΑ Χρυσοχοϊδης: Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Μόριας

Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμό στη Μόρια, όπως ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχαλης Χρυσοχοιδης.

Και οι πέντε έχουν συλληφθεί και κρατούνται ενώ αναζητείται ακόμα ένας, όπως δήλωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά, που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στο ΚΥΤ της Μόριας, κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού εκτός και εντός ΚΥΤ, αφήνοντας άστεγους πάνω από 12.000 ανθρώπους.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται» είπε ο υπουργός σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών.

«Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα και αναζητείται ακόμη ένας» ενημέρωσε ο υπουργός, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες  για το ποιας εθνικότητας είναι και πως έφτασαν στα ίχνη τους.

Συνεχάρη την ελληνική αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα της Ασφάλειας Λέσβου, που συνέβαλε στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους και επανέλαβε την προτροπή στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι η δομή είναι ο τρόπος για το επόμενο βήμα τους.

Δεν απάντησε σε ερωτήσεις και αρκέστηκε να πει ότι διαψεύστηκαν οι ακραίοι και τα σενάρια που κατασκεύαζαν.