Υποβρύχιο Κατσώνης: Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου

Υποβρύχιο Κατσώνης: Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου – Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας παρουσίασε το νέο του βιβλίο

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας με χαρά παρουσιάζει την νέα του εκδοτική δραστηριότητα. Πρόκειται για το βιβλίο του Δημήτρη Γκαλών “Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου”. Ένα βιβλίο αναφοράς σχετικά με τη δράση και βύθιση του θρυλικού υποβρυχίου «Κατσώνης».

Μέσα στις συναρπαστικές σελίδες του τα ιστορικά γεγονότα προσεγγίζονται για πρώτη φορά μέσα από το πρίσμα όχι μόνο των συμμαχικών, αλλά και των Γερμανικών και Ιταλικών αρχείων.

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις κύριες ελληνικές αρχειακές πηγές, όπως το corpus magnus της ιστορίας του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού, το «Ημερολόγιο Πολέμου 1940-1944». Το βιβλίο περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό και ανέκδοτα αρχειακά ντοκουμέντα.

Υποβρύχιο Κατσώνης: Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου

Λόγω περιορισμού των συναθροίσεων, η παρουσίαση του βιβλίου στο κοινό θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοσκοπημένης ημίωρης ενημερωτικής εκπομπής, η οποία θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου (επέτειος της βυθίσεως του Κατσώνη) στις 19:00.

Η τιμή πώλησης του βιβλίου είναι 30 Ευρώ. Η κεντρική διανομή του βιβλίου εκτελείται από την εταιρεία ebooks.gr μέσω ιντερνετικών ή τηλεφωνικών παραγγελιών (www.ebooks.gr ή 2118002111) και το βιβλίο παραδίδεται εντός 2 ημερών στο σπίτι με έκπτωση 10% (27 Ευρώ) και χωρίς χρέωση μεταφορικών.