ΥΠΕΞ: Υπάλληλοι «λιβανίζουν» τον πρωθυπουργό στα ΜΜΕ ΠΟΕΣ προς πρωθυπουργό: Δεν λάβατε κανένα μέτρο για το προσωπικό Ανασχηματισμός: μικρής έκτασης ανακοινώνεται σήμερα 4/8 Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά Ημερομηνίες - 13033 τέλος τα sms Βοήθεια στο Σπίτι Προσλήψεις 3000 μονίμων μέσω ΑΣΕΠ 400 ευρώ θα πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι - Μητσοτάκης Μητσοτάκης: Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιδρά στις τουρκικές προκλήσεις δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε γαλλικό περιοδικό

ΥΠΕΞ: Υπάλληλοι «λιβανίζουν» τον πρωθυπουργό στα ΜΜΕ, προπαγανδίζοντας για τον …Μωυσή.  Εγκρίνει η πολιτική ηγεσία; Η ΕΣΗΕΑ τι λέει;

Το είδαμε και αυτό. Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, και μάλιστα μόνιμη, να αρθρογραφεί επωνύμως σε -φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση- Μέσον Ενημέρωσης, και να αποθεώνει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρόσωπο του οποίου, μάλιστα, ταυτίζει με την ελληνική σημαία που κυματίζει στο Καστελόριζο (!).

Οπως άπαντες ενθυμούνται, η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, στιγμάτιζε με την παραμικρή ευκαιρία τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μετακλητοί υπάλληλοι της τότε κυβέρνησης, και κάθε λογής «Καρανίκες», προέβαιναν σε αναρτήσεις στα social media.

Τώρα που μια μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών αρθρογραφεί τακτικά στα Μέσα Ενημέρωσης και προβαίνει σε “αγιαστούρες” προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον Κ.Μητσοτάκη ούτε καν ανοίγει ρουθούνι.

ΥΠΕΞ: Υπάλληλοι «λιβανίζουν» τον πρωθυπουργό στα ΜΜΕ

Αραγε, τέτοιου είδους συμπεριφορές υπαλλήλων του, τις έχει εγκρίνει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών;

Η ΕΣΗΕΑ, επίσης, ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων, επικροτεί τέτοιου είδους αρθρογραφία από υπαλλήλους του Δημοσίου, είτε αυτοί είναι μέλη της, είτε όχι;

Οπως είναι γνωστό, δια ροπάλου απαγορεύεται σε δημοσίους υπαλλήλους, όχι να αρθρογραφούν, αλλά ούτε καν να διαρρέουν πληροφορίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Από που, λοιπόν, η συγκεκριμένη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών αντλεί το δικαίωμα να αρθρογραφεί, για να μας πει, μάλιστα, πόσο περήφανη είναι η ίδια για τον πρωθυπουργό, και, προβαίνοντας σε μια -το λιγότερο αστεία- σύγκριση, να ταυτίσει το πρόσωπό του με την ελληνική σημαία;

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η αρθρογραφία της συγκεκριμένης υπαλλήλου του ΥΠΕΞ, βρίσκει θερμή φιλοξενία σε σειρά Μέσων Ενημέρωσης, εκτός, βεβαίως, της -φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση- εφημερίδας, Φιλελεύθερος, στην οποία έγραψε το περισπούδαστο πόνημά της, “Ο Μητσοτάκης και σημαία στο Καστελόριζο”.

Πόθεν υπάλληλοι του ΥΠΕΞ αρθρογραφούν και αποθεώνουν τον πρωθυπουργό;
Πόθεν υπάλληλοι του ΥΠΕΞ αρθρογραφούν και αποθεώνουν τον πρωθυπουργό;

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία του βιογραφικού της που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ως υπάλληλος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας, είχε υπηρετήσει σαν ακόλουθος Τύπου, μεταξύ των άλλων, στην ελληνική πρεσβεία, στην Αλβανία, την περίοδο που πρέσβης εκεί ήταν η κ.Ελένη Σουρανή.

Η τελευταία, ως γνωστόν, είναι σήμερα επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ανήκε στη γενική γραμματεία Επικοινωνίας, η οποία, όπως φαίνεται από το έγγραφο της 12ης Σεπτεμβρίου 2019, στη “Διάυγεια”, πέρασε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας.

Πόθεν υπάλληλοι του ΥΠΕΞ αρθρογραφούν και αποθεώνουν τον πρωθυπουργό;
Πόθεν υπάλληλοι του ΥΠΕΞ αρθρογραφούν και αποθεώνουν τον πρωθυπουργό;

Μαζί με πλειάδα άλλων υπαλλήλων της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας, στο ΥΠΕΞ πέρασε, ως μόνιμη υπάλληλος, και η συγκεκριμένη αρθρογράφος.

Πάντως, ο Ελληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει από το υστέρημά του τους δημοσίους υπαλλήλους, και μάλιστα σε κρίσιμα πόστα, όπως αυτό του ΥΠΕΞ, προκειμένου να προπαγανδίζουν υπέρ της τάδε ή της δείνα κυβέρνησης.

Ειδικά σε αυτούς που υπηρετούν στο ΥΠΕΞ, τους πληρώνει για να διαδίδουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και για να αντιμετωπίζουν τις προπαγανδιστικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας έξωθεν.

Πολύ περισσότερο, κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι υπαρξιακές αναζητήσεις του κάθε δημοσίου υπαλλήλου, που αναρωτιέται δημοσίως “τι κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία που κυματίζει πάνω από το Καστελόριζο”, για να απαντήσει -μόνον στον εαυτό του, προφανώς- ότι ¨και τα δυο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερηφάνεια”.

ΥΠΕΞ, ακούς; ΕΣΗΕΑ, ακούς;