Ελλάδα Τουρκία: Αποφάσεις τώρα, όχι αύριο Σχέδιο «Βαριοπούλα»» θυμίζει η αποκάλυψη για θερμό επεισόδιο Ελλάδα - Τουρκία - Λιβύη: Σενάρια Πολέμου για τα Χριστούγεννα 2019

Σχέδιο «Βαριοπούλα»» θυμίζει η αποκάλυψη της Die Welt για το θερμό επεισόδιο και μάλλον δεν είναι τυχαίο που μας έρχεται μέσω Γερμανίας η πληροφορία

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η εφημερίδα Die Welt μέσω των ανταποκριτών της στην Τουρκία, αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν έδωσε οδηγίες για να προκληθεί ατύχημα στο Αιγαίο, αλλά εντελώς συμπτωματικά οι Τούρκοι στρατηγοί, που έχουν τις ευλογίες του, του είπαν όχι.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Τι πιθανότητες άραγε έχουν οι Τούρκοι στρατηγοί να αρνηθούν κάτι στον «σουλτάνο» Ερντογάν, όταν μάλιστα η ύπαρξή τους κρίνεται από τις αποφάσεις του; Μάλλον καμία λέει η λογική.

Το όλο «σενάριο» για θερμό επεισόδιο, γιατί μάλλον περί σεναρίου πρόκειται με στόχο να εκφοβίσει την Ελλλάδα και να οδηγηθεί σε διάλογο με την Τουρκία για επιβολή λύσης, μοιάζει πολύ με τα σενάρια που περιείχε το περίφημο σχέδιο «Βαριοπούλα».

Σύμφωνα με αυτά, θα έριχαν ένα τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο, για να ξεκινήσουν τις κατηγορίες έναντι της Ελλάδας. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την αναταραχή που θα προκαλούνταν θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για παρέμβαση του στρατού, ενώ φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονταν και απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά.

Φαίνεται πως το προσαρμοσμένο αυτό σχέδιο που βρήκε φιλόξενο χώρο στην γερμανική εφημερίδα, στοχεύει να πιέσει την Ελλάδα να καθίσει άνευ όρων στο τραπέζι που στρώνει η Γερμανίδα Καγκελάριος για τις δυο χώρες.

Το γεγονός βεβαίως ότι η Γερμανία έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει.