Στρατός Ξηράς: Εθνοφύλακας απειλεί να πυροβολήσει πρόσφυγες

Στρατός Ξηράς: Εθνοφύλακας απειλεί να πυροβολήσει πρόσφυγες στη Λέσβο – Αυτή είναι η Εθνοφυλακή που στήνει ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής;

Στρατός Ξηράς: Ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα με την εθνοφυλακή και το πώς ορισμένοι χρησιμοποιούν τόσο την ιδιότητα του εθνοφύλακα όσο και τα όπλα έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν καταγρραφεί τα περασμένα χρόνια.

Στρατός Ξηράς: Εθνοφύλακας απειλεί να πυροβολήσει πρόσφυγες

Άτομο το οποίο σύμφωνα με αναφορές στα social media, είναι εθνοφύλακας, φωτογραφίζεται μπροστα στο χώρο που στήνουν σκηνές στη Λέσβο δημοσιεύει τη φωτογραφία στο Facebook και γράφει:

«Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές…. ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Η φωτογραφία είναι παλαιότερη, αλλά το σχόλιο είναι πρόσφατο.

Το θέμα έχει αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο Στρατός Ξηράς θα πρέπει να απαντήσει εάν πράγματι αυτός ο άνθρωπος είναι εθνοφύλακας.

Εάν πράγματι είναι θα πρέπει να εξηγήσει για την συμπεριφορά του, καθώς προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο επιλογής των εθνοφυλάκων οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν γίνεται πρόσληψη, πάντως, η υπηρεσία έχει δικαίωμα να ζητήσει ποινικό μητρώο.

Επιπλέον εάν αποδειχθεί ότι χρησιμοποίησε το όπλο του για αλλότριους σκοπούς με την Εθνοφυλακή, θα πρέπει να του αφαιρεθεί το δικαίωμα να είναι μέλος της εθνοφυλακής.

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής  προωθεί νομοθετική ρύθμιση για επέκταση των ταγμάτων εθνοφυλακής σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στην Αθήνα, θα πρέπει σαφώς να εξηγήσει εάν αυτή θα είναι η εικόνα των εθνοφυλάκων που θέλει να δημιουργήσει και τι ακριβώς προβλέπει το νομοσχέδιο που φέρεται να ετοιμάζει.

Τέλος θα πρέπει να παρέμβει ο στρατιωτικός εισαγγελέεας στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι πράγματι ο εικονιζόμενος είναι εθνοφύλακας.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΩΡΑ 22:00

Πληροφορίες που έφθασαν το βράδυ, αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο Εθνοφύλακα ζητήθηκε ήδη να παραδώσει το όπλο του ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.