Στρατιωτικός συνδικαλισμός

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Όταν λειτουργεί υπέρ του συνόλου, μπορεί να κάνει θαύματα – Ένα τέτοιο μικρό θαύμα έγινε στο Βόλο από την Ενωση Στρατιωτικών

Το νέο πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου, τον Δημήτρη Κοντούρη, τον θυμόμαστε από τη συγκλονιστική του παρέμβαση στην εκδήλωση της ΕΣΠΕΛ, των στρατιωτικών της Λάρισας, σχετικά με την άρση της αδικίας στους στρατιωτικούς ειδικής κατάστασης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Άτομο ηπίων τόνων, κρατήθηκε μακριά από αντιπαραθέσεις και προτίμησε να εργαστεί αθόρυβα για να προσφέρει στους συναδέλφους του. Και τώρα ήρθε η ώρα να συλλέξουν τους καρπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου έχει καταφέρει να συλλέξει προσφορές σε απινιδωτές για να τους προσφέρει σε στρατιωτικές μονάδες, ενώ ήδη 50 μέλη της Ένωσης έχουν εκπαιδευτεί στη λειτουργία τους.

Θα πρέπει ίσως όσοι θέλουν να λογίζονται ως στρατιωτικοί συνδικαλιστές και όχι ως στρατιωτικοί πολιτευτές φωτογραφιζόμενοι με πολιτικούς και γράφοντας μεγαλοστομίες κυρίως κατά των συναδέλφων τους στο Facebook, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στους συναδέλφους τους, που έχουν κουραστεί να παρακολουθούν μεγάλα λόγια και μεγάλα καρφώματα…

Γιατί ο στρατιωτικός συνδικαλισμός ιδρύθηκε για να λειτουργεί υπέρ των στρατιωτικών, και όχι για να καλλιεργήσει πολιτικά προφίλ μελλοντικών υποψηφίων.

Η ανακοίνωση των στρατιωτικών Βόλου

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη του Βόλου την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον Φεβρουάριο του 2020, 50 μέλη της ένωσης παρακολούθησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης «Λειτουργία πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή».

Αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας να συγκεντρωθούν εξωτερικοί απινιδωτές και να μοιραστούν στα στρατόπεδα της Περιφερειακής ενότητας που εκπροσωπεί η Ένωση.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό τα μέλη που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε τυχόν συμβάν στον εργασιακό τους χώρο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτριος Κοντούρης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πρώτη του ανεπίσημη επαφή με τον Σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο, θέλοντας να πάρει την ευχή του, του εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί συνοδοιπόρος στο όραμά του.

Η ανταπόκριση του Σεβασμιοτάτου ήταν άμεση και θέλοντας να δείξει την αγάπη και την εκτίμηση του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους της Ένωσης, προσέφερε το συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης για να πραγματοποιηθεί εκεί ανοιχτή επίσημη εκδήλωση.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστει δυνατό λόγω των έκτακτων μέτρων για τον Covid-19, που ισχύουν για την πόλη του Βόλου. Ωστόσο, ο Σεβασμιότατος δώρισε τον πρώτο απινιδωτή στην ΕΣΠΕΕΒ-Μ, τον οποίο η Ένωση σκοπεύει άμεσα να παραχωρήσει στο στρατιωτικό εργοστάσιο αρμάτων 304 ΠΕΒ που εδρεύει στο Βελεστίνο.

Το Δ.Σ. σε ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπο του τον ευχαρίστησε προσφέροντας του δυο ιστορικά βιβλία που αναφέρονται στην καταστροφή της Μικράς Ασίας γνωρίζοντας την αγάπη του για το διάβασμα.

Η ΕΣΠΕΒ-Μ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόκτηση κι άλλων εξωτερικών απινιδωτών οι οποίοι θα διανεμηθούν σε άλλα στρατόπεδα της Μαγνησίας.