Ο συνδικαλισμός στα δικαστήρια - Τι έχασε τι κέρδισε η ΕΣΠΕΑΜΘ

Ο στρατιωτικός συνδικαλισμός στα δικαστήρια – Δικαστικές διαμάχες με πρωταγωνιστές τις οργανώσεις της ΠΟΜΕΝΣ – Τι έχασε τι κέρδισε η ΕΣΠΕΑΜΘ

Στα δικαστήρια συχψνά για πολλούς και διάφορους λόγους βρίσκονται οι οργανώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, άλλοτε επειδή κινήθηκαν εναντίον συναδέλφων τους και άλλοτε επειδή υπάρχουν και μέλη τους που διαφωνούν. Δυο τέτοιες δικαστικές εμπλοκές έλαβαν πρόσφατα αποφάσεις.

Η μια αφορά την προσφυγή της ΕΣΠΕΑΜΘ κατά συναδέλφων της στην Ένωση Στρατιωιτκών Δράμας, που ζητούσε να μην αναγνωριστεί το πρωτοβάθμιο σωματείο και η άλλη μετά από καταγγελία  του αντιπροέδρου ο ο ποίος καταγγήγγειλε ότι ο ΓΓ του πρωτοβάθμιου σωματείου παραμένει  στην θέση του ενώ έχει μετατεθεί σε άλλη περιοχή, έξω από τα Γεωγραφικά όρια της Ένωσης.

Η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της ΕΣΠΕΑΜΘ να διαλυθεί η ένωση στρατιωτικών της Δράμας, κάτι που συνιστά νίκη της ΠΟΕΣ και κήρυξε απαράδεκτη την σχετική αίτηση ανακοπής που υπέβαλε η ΕΣΠΕΑΜΘ κατά των συναδέλωφων της.

Πιο συγκεκριμένα, με  την υπ΄ αριθμ. 31/2020 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας απέρριψε την αίτηση που κατέθεσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε βάρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.), ζητώντας τη διάλυσή της, κηρύσσοντας απαράδεκτη την αιτηθείσα ανακοπή.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της εξέφρασε  την ικανοποίησή της και κάλεσε τους στρατιωτικούς  που υπηρετούν στις Μονάδες της Δράμας να εγγραφούν μαζικά στο πρωτοβάθμιο σωματείο.

Η ΕΣΠΕΑΜΘ ωστόσο κέρδισε την διαμάχη που είχε με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του ΔΣ της ένωσης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι : ενημερώθηκε για την υπ’ αριθ. 137/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας με την οποία επικυρώθηκε η νομιμότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΠΟΜΕΝΣ, πού  ήταν πλήρως ενήμερη για τις εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω Ένωσης, είχε από την αρχή τοποθετηθεί υπέρ της νομιμότητας της υφιστάμενης Διοίκησης και είχε καταδικάσει τις αήθεις επιθέσεις σε βάρος της από μεμονωμένο «στρατιωτικό συνδικαλιστή».

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της παρούσας Διοίκησης και την στάση της Ομοσπονδίας μας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΜΕΝΣ.