στρατιωτικοί γιατροί Δώρο Πάσχα 2020 και στο στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό Ένοπλες Δυνάμεις: Υγειονομικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου ΠολέμουΣτρατιώτης καταδρομών τραυματίστηκε από χειροβομβίδα Στρατιωτικοί γιατροί

Στρατιωτικοί γιατροί σε δομές προσφύγων χωρίς φύλλα πορείας; – Σοβαρή καταγγελία από την ένωση στρατιωτικών γιατρών ΕΣΤΙΑ

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η ένωση στρατιωτικών γιατρών ΕΣΤΙΑ, φέροντας στην επιφάνεια περίπτωση στρατιωτικού γιατρού ο οποίος πήρε προφορική εντολή να πάει σε κέντρο προσφύγων και όταν ζήτησε φύλλο πορείας του το αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο στρατιωτικός γιατρός έχει κάνει ήδη αναφορά και ζητά επίσημα το φύλλο πορείας, καθώς δεν καλύπτονται διαφορετικα ούτε έξοδα, ούτε κυρίως και ο,τιδήποτε του συμβεί κατά τη διάρκεια της μετάβασης και της εκτέλεσης της υπηρεσίας του.

Μάλσιτα, σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε απειλές από άλλους αξιωματικούς, προφανώς ανωτέρους του, καθώς ο στρατιωτικός γιατρός είναι νεαρός, που του είπαν ότι ”θα σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί”.

Εάν πραγματικά συμβαίνουν αυτά, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα πρέπει η καταγγελία να διερευνηθεί.