Παρέλαση ΤΕΛΟΣ! Ακυρώνονται μαθητικές και στρατιωτική 28η Οκτωβρίου Στρατιωτική παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2020 - Τι εισηγείται το ΓΕΕΘΑ 28η Οκτωβρίου - Παρέλαση Θεσσαλονίκης: Δηλώσεις ΥΕΘΑ και ΦΩΤΟ

Θεσσαλονίκη Στρατιωτική παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2020 – Τι εισηγείται για φέτος το ΓΕΕΘΑ δεδομένου ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αναβλήθηκε

 

Σχεδόν ένας μήνας μας χωρίζει από την επέτειο του ΟΧΙ και τον διπλό εορτασμό στην Θεσαλλονίκη και οι συσκέψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν και παίρνουν. Τέτοια εποχή ξεκινούσαν σιγά σιγά οι πρώτες δοκιμαστικές και έως τα μέσα του Οκτωβρίου ετοιμάζονταν τα άρματα να μεταφερθούν στην συμπρωτεύουσα, για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Πέρυσι μάλιστα ζήσαμε μια από τις  πιο μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων από όλη την Ελλάδα, που έχουν σχέση τόσο με την πολιτική προστασία, την παλαϊκή άμυνα όσο και την διατήρηση των παραδόσεων.

Με τη στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Στρατιωτική παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2020 – Τι εισηγείται το ΓΕΕΘΑ

 

Όλα δείχνουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Armyvoice.gr ότι φέτος δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο, καθώς οι αρμόδιοι του ΓΕΕΘΑ εισηγούνται την αναβολή της παρέλασης λόγω του κορονοϊού.

Ανάλογη αναβολή είχε γίνει και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, όταν βέβαια η χώρα ήταν σε γενικό lockdown.

Τώρα ενόψει του ενδεχόμενου lockdown στην Αθήνα, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πρωτοστατήσει στην δημιουργία συγκεντρώσεων, ακόμα κι εάν πρόκειται για πλήθος που θα θέλει να λάβει μέρος ή να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Η πρόταση του ΓΕΕΘΑ λαμβάνει υπόψη αυτά τα δεδομένα κι έτσι φαίνεται ότι -πλην εκπλήξεων- η πολιτική ηγεσί αθα συνηγορήσει στην απόφαση να αναβληθεί η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου 2020.