Πτήση Ακάρ με F-16 στο Αιγαίο και πυρά κατά Γαλλίας - ΗΠΑ

Πτήση Ακάρ με F-16 σε Βόρειο Αιγαίο – Δαρδανέλλια και πυρά κατά Γαλλίας – ΗΠΑ σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πτήση Χουλούσι Ακάρ με F-16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο με αφορμή την έναρξη της νέας  εκπαιδευτικής αεροπορικής σειράς ιπταμένων 2020-2021.

Ο Τούρκος υπουργός βρήκε την ευκαιρία στην ομιλία του στην Σχολή της τουρκικής αεροπορίας να μιλήσει εναντίον της Γαλλίας, αλλά και των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν.

«Περνάμε πολύ ευαίσθητη περίοδο, πολύ κρίσιμη, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντα μας, σε γη, αέρα και θάλασσα. Στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας.

Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος», δήλωσε, φωτογραφίζοντας προφανώς Παρίσι και Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια πέταξε με F-16 με την τουρκική μηχανή προπαγάνδας να δημοσιεύει κάθε λεπτομέρεια της πτήσης.