εσπελ πομενσ Επιστολή βόμβα για τους συνδικαλιστές στο γραφείο του ΥΕΘΑ ΠΟΜΕΝΣ: Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ θέλουν ρόλο «Με αρετή και Τόλμη» Covid-19: Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος αγκαλιά με συνδικαλιστές! Ποια μέτρα προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να εφαρμόζουμε;

Πανικός στην ΠΟΜΕΝΣ: επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για την επιχείρηση ελέγχου της ψήφου των στρατιωτικών της ΕΣΠΕΛ στη Λάρισα και απειλεί δημοσιογράφους

Επιστολή στην οποία η ΠΟΜΕΝΣ, δείχνει τον πανικό της, μετά την αποκάλυψη του Armyvoice.gr για την επιχείρηση επηρεασμού της ψήφου των στρατιωτικών στη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το διακύβευμα είναι να μην χάσει τις εισφορές των μελών, οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1000 ευρώ το μήνα.

Η ένωση στρατιωτικών Λάρισας, ΕΣΠΕΛ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις αρχές του χρόνου, έχει αποχωρήσει από την ΠΟΜΕΝΣ, με αποτέλεσμα πλέον η συγκεκριμένη Ομοσπονδία των στρατιωτικών να βλέπει ότι θα χάσει ένα σημαντικό μέρος από τις εισφορές των στρατιωτικών, καθώς το πρωτοβάθμιο αυτό σωαμτείο είναι από τα πολυπηθέστερα στην Ελλάδα.

Έτσι πέρα από κάθε δεοντολογία, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις εκλογές υπέρ συγκεκριμένων 8 υποψηφίων, οι οποίοι με κοινή δήλωσή τους, παραδέχονται ότι ο σκοπός τους είναι να επιστρέψει η ΕΣΠΕΛ στην ΠΟΜΕΝΣ, και κατά όλων των άλλων υποψηφίων.

Αντίθετα, ο σημερινός πρόεδρος Θωμάς Ντιντιός και άλλοι υποψήφιοι, επιμένουν στην αυτονομία του σωματείου. Σε προεκλογική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Θωμάς Ντιντιός κάνει σαφή μνεία στην παρακράτηση χρημάτων από τη μισθοδοσία χωρίς τη συναίνεση των στελεχών, λέγοντας:

«Αφήνουμε όλα τα αρνητικά πίσω μας, όπως οι συνδικαλιστικές παρακρατήσεις από τις μισθοδοσίες χωρίς τη συναίνεσή μας που τόσο ενόχλησαν και πείσμωσαν το σύνολο των μελών μας, για τις οποίες δεσμεύομαι να μη τις ξανά δούμε μπροστά μας με το τέλος του τρέχοντος έτους». 

Νέες απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου

Το ρεπορτάζ προκάλεσε πανικό στην ΠΟΜΕΝΣ η οποία χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, απέστειλε επιστολή στο Armyvoice.gr απαιτώντας και υποδεικνύοντας να γράψουμε την άποψή της όπως να την υποδεικνύει αλλιώς κατά την προσφιλή της τακτική, όπως έχει καταγγελθεί και δημόσια, απειλεί να προσφύγει για μια ακόμα φορά σε ένδικα μέσα. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΜΕΝΣ: Οι συνδρομές των στρατιωτικών γίνονται αγωγές και εξώδικα)

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ο γραμματέας οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ, ο οποίος είναι ένας από τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ρωτούσε δημόσια την πολιτική ηγεσία γιατί υπάρχουν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που κατά τη γνώμη του είναι πολλοί για το υπουργείο εθνικής άμυνας, ενώ ζητούσε να τους «πετάξει έξω από το Πεντάγωνο».

Αντιδρώντας η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις , υπογραμμίζοντας ότι «είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές».

Τι υποστηρίζει η ΠΟΜΕΝΣ

Στην νέα ανακοίνωσή της ανακοίνωσή της την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ, η ΠΟΜΕΝΣ μεταξύ άλλων αμφισβητεί την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΠΕΛ να αποχωρήσει από την ΠΟΜΕΝΣ, λέγοντας ότι είναι «αμφιβόλου νομιμότητας Γενική Συνέλευση»,  και πως «τέτοια απόφαση – πρακτικό Γενικής Συνέλευσης ουδέποτε έχει κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία μας, παρά το γεγονός ότι την έχουμε κατ’ επανάληψη αιτηθεί».

Η απάντηση του προέδρου της ΕΣΠΕΛ στην ΠΟΜΕΝΣ

Καταιγιστική είναι η απάντηση του προέδρου της ΕΣΠΕΛ Θωμά Ντιντιού, στις αιτιάσεις της ΠΟΜΕΝΣ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

Καταρχάς είναι αναμφισβήτητο ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι Αυτοδιοίκητα και τις αποφάσεις λειτουργίας διοικητικά και οικονομικά τις παίρνουν μέσω των οργάνων τους όπως προβλέπεται από τα καταστατικά.

Άρα η φράση που διαβάσαμε, ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΛ που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 και περιείχε και την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του σώματος για αποχώρηση από την ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ για σπουδαίους λόγους, είναι Αμφιβόλου Νομιμότητας, προσβάλει την Ένωσή μας και το σύνολο των Μελών της.

Η διαφορά μας είναι ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται σε γεγονότα έως τις 9 Οκτωβρίου 2019 που η ΕΣΠΕΛ ήταν ακόμα μέλος της και είχε αποστείλει τις καταστάσεις των μελών της, όπως έπραξε και η πλειοψηφία των υπόλοιπων Ενώσεων, κάτι το οποίο δεν αμφισβητήσαμε ποτέ.

Τα παράπονα και ο θυμός των μελών μας απέναντι στην ΠΟΜΕΝΣ, τα οποία και μεταφέρω δημόσια ως οφείλω από τη θέση του Προέδρου σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, είναι από τη μέρα της αποχώρησης της Ένωσής μας από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία (12/1/20) και μετά.

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 την ίδια μέρα που πάρθηκε η απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων, στάλθηκε επιστολή στο επίσημο mail της ΠΟΜΕΝΣ με αρ. πρωτ. 1/2020 για την ενημέρωση και τις ενέργειές της για τη διαγραφή της ΕΣΠΕΛ από τα μητρώα της, αλλά και για την ακύρωση κάθε ενέργειας για πιθανή παρακράτηση συνδρομής από τα μέλη μας όποτε και αν αυτό άρχιζε, με τις καταστάσεις που είχαν σταλεί πριν 100 μέρες να έχουν σημαντικές τροποποιήσεις.

Στις 30 Ιανουαρίου 2020 εστάλη Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας προς την ΠΟΜΕΝΣ, η οποία και παραλήφθηκε ενυπόγραφα, στην οποία αναφέρονται, η απόφαση αποχώρησης, οι σπουδαίοι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση, αλλά και το ‘’πάγωμα’’ της πιθανής παρακράτησης συνδρομής, έχοντας στα χέρια τους ΜΗ επικαιροποιημένες καταστάσεις.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 επανήλθαμε με επιστολή μας με αρ. πρωτ. 10/2020, αναφέροντας για ακόμα μια φορά τα πιο πάνω θέματα. Άρα η ΠΟΜΕΝΣ ήταν πλήρως ενημερωμένη για τη Νόμιμη απόφαση της ΕΣΠΕΛ από τα όργανα διοίκησής της.

Αυτό που μεταφέρω συνεχώς είναι ο εκνευρισμός των μελών μας επί του θέματος των συνδρομών, οι οποίοι συνεχώς διαμαρτύρονται για το ότι βλέπουν στο φάκελο μισθοδοσίας τους κράτηση υπέρ ΠΟΜΕΝΣ χωρίς να ανήκουν στη συγκεκριμένη ομοσπονδία, αλλά και χωρίς να βλέπουν καμία ανταποδοτικότητα στα χρήματά τους.

Επίσης αυτό που ζητάνε συνεχώς είναι, από τη στιγμή που η Ένωσή τους δεν ανήκει στη συγκεκριμένη ομοσπονδία θα έπρεπε να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους για παρέμβαση στη μισθοδοσία τους και όχι να γίνεται αυθόρμητα.

Αυτό που δεσμεύτηκα προσωπικά είναι ότι βάση του Άρθρου 87 του ΑΚ, οι συνδρομές θα σταματήσουν και δεν θα ξανά εμφανιστούν στις μισθοδοσίες των Στρατιωτικών της ΕΣΠΕΛ, Άρθρο που επικαλείται σε έγγραφά της και η ΠΟΜΕΝΣ αλλά και οι οικονομικές υπηρεσίες των ΓΕ. Είναι υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε τη φωνή των Μελών μας δημόσια όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους.

Για το πώς θα συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΣΠΕΛ θα το αποφασίσουν τα μέλη της και ΜΟΝΟ μέσω των οργάνων τους χωρίς να επιτρέψουν σε κανέναν εξωτερικό παράγοντα να επεμβαίνει στις αποφάσεις τους, όπως η δημόσια παρέμβαση μελών του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ υπέρ κάποιων υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές της Ένωσής μας.

Οι συνάδελφοι μέλη μας όμως γνωρίζουν γεγονότα και πρόσωπα και θα στείλουν ανεπηρέαστοι το δικό τους μήνυμα την Κυριακή στην κάλπη, για το ποιους συναδέλφους τους θέλουν να τους εκπροσωπήσουν σε όλους τους τομείς για τα επόμενα 3 χρόνια, καθαρά με διαφάνεια και αγάπη για την ΕΣΠΕΛ, προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δόθηκε για να αποσαφηνίσουμε κάθε σκιά που ίσως να υπήρχε σε κάποιους και προσωπικά ΔΕΝ επιφυλάσσομαι για τίποτα, γιατί έτσι απλά έχω μάθει να πορεύομαι στη ζωή μου.

Ντιντιός Θωμάς Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ