Πολεμικό Ναυτικό εοθ

Πολεμικό Ναυτικό: Τι συμβαίνει με τους ΕΟΘ; Υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και εμποδίζουν την πρόσληψη υπαξιωματικών παρά τις ανάγκες του Στόλου;

Πρόβλημα φαίνετια ότι έχει δημιουργηθεί με 250 άτομα εκτός οργανικών θέσεων στο Πολεμικό Ναυτικό που, παρέμειναν με τον βαθμό του αντιπλοιάρχου, την ώρα που τα πλοία στον Στόλο αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης.

Σε επιστολή που ήρθε στο Armyvoice.gr διατυπώνεται το ερώτημα τι υπηρεσίες προσφέρουν  και έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσληφθούν 250 νέοι υπαξιωματικοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε μάχιμες μονάδες στον Στόλο που έχει ανάγκη.

Το ερώτημα που θέτουν είναι εάν υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε κάποιους ή εάν έχουν παραμείνει εκτός οργανικών θέσεων επειδή με τις γνώσεις τους καλύπτουν ανάγκες για τις οποίες θεωρούνται αναντικατάστατοι.  «Πώς μπορεί να παραμένουν οι 80 απ τους 130 αντιπλοίαρχους της 5 σειράς ΣΜΥΝ», ρωτάνε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισημαίνουν ότι αρκετοί από τους ΕΟΘ παραμένουν σε θέσεις που δεν συνάδουν με τον όρο ΕΟΘ. Πχ κυβερνήτης σε πολεμικό πλοίο στο ΔΔΜΝ, διευθυντής υπηρεσίας κτλ.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές, και ελπίζουμε να υπάξρει κάποια απάντηση