ΠΟΕΣ: Οι δωρεάν μάσκες στο Στρατό Ξηράς είναι εξαίρεση όχι κανόνας

ΠΟΕΣ: Οι δωρεάν μάσκες στο Στρατό Ξηράς είναι εξαίρεση όχι κανόνας – Απάντηση στις αιτιάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι έχουν πάρει μάσκες τα στελέχη

Διαψεύδει ευθέως η ΠΟΕΣ την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, που αφορά στην δήθεν χορήγηση δωρεάν μάσκας σε όλα τα στελέχη.

Τουλάχισοτν στον Στρατό Ξηράς αυτό δεν ισχύει υποστηρίζει η ΠΟΕΣ και παραθέτει στοιχεία από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις της οι οποίες συχνά καταφεύγουν στο να ζητήσουν δωρεές από ιδιώτες αφού η υπηρεσία, ισχυρίζεται μεν αλλά στην πραγματικότητα δεν χορηγεί μάσκες.

ΠΟΕΣ: Οι δωρεάν μάσκες στο Στρατό Ξηράς είναι εξαίρεση όχι κανόνας

Δείτε τι αναφέρει η ΠΟΕΣ στην επιστολή προν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Μετά το αίτημα της Ομοσπονδίας μας για χορήγηση, με μέριμνα και έξοδα της Υπηρεσίας, της υποχρεωτικής πλέον,  χρήσης μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού στο σύνολο της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και εντός στρατοπέδων, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), και σε όλες τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και το ερώτημα που κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη ΒτΕ, το ΚΚΕ,

με την απάντησή σας γνωστοποιήθηκε μεταξύ άλλων ότι, από την αρχή του έτους έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και πραγματοποιείται ανελλιπώς ο ανεφοδιασμός των Μονάδων, Πολεμικών Πλοίων και Υπηρεσιών με τα απαραίτητα υλικά πρόληψης (γάντια, αντισηπτικό υγρό, μάσκες),

ώστε αυτά να εξασφαλίζονται δωρεάν για το προσωπικό των ΕΔ, επιπλέον δε, διατίθενται στο στρατιωτικό προσωπικό ειδικά κυτία που περιέχουν τα ως άνω υλικά πρόληψης, ενώ συνεχίζεται η χορηγία σε αυτό μασκών και κατά συνέπεια οι Ένοπλες Δυνάμεις μερίμνησαν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για την προμήθεια ικανής ποσότητας μασκών προστασίας και τη δωρεάν διάθεσή τους, τόσο στα στελέχη όσο και στους οπλίτες.

Ως στελέχη, που ενσυνείδητα θρέφουμε καλή πίστη στη Διοίκηση, επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε ότι από την πραγματικότητα όπως τούτη διαδραματίζεται στις Μονάδες και γλαφυρά καταγγέλλεται από συναδέλφους μας, στις κατά τόπους Ενώσεις Στρατιωτικών, διαφαίνεται ότι η βούλησή σας, εκφρασθείσα δια της ως άνω απαντήσεώς σας, πέφτει θύμα πλάνης, εξαιτίας της λανθασμένης πληροφόρησης των συντακτών τους.

Σας πληροφορούμε ότι στα στελέχη ιδίως του ΣΞ, η χορηγία αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Οι όποιες χορηγίες γίνονται με το σταγονόμετρο και επιλεκτικά.

Για την ακρίβεια, δεν κατέστη δυνατό να διαχωρίσουμε την κεντρική προσπάθεια του ΓΕΣ από την πρωτοβουλία των Διοικήσεων και των ιδιωτών, καθώς, οι λιγοστές μάσκες προστασίας που καταφθάνουν στα πρόσωπα των συναδέλφων μας είναι αγνώστου προέλευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην Π.Ε. Ξάνθης, για τους οποίους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής τους, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), αναγκάστηκε να απευθυνθεί με  επιστολή της στον Όμιλο «Πλαστικά Θράκης», εργοστάσιο του οποίου δραστηριοποιείται στην Ξάνθη και κατασκευάζει μάσκες προστασίας, προκειμένου να τους χορηγηθεί – υπό τύπου δωρεάς – αριθμός αυτών.

Αδιάψευστος μάρτυρας, η από 09 Σεπ 20 μη υπηρεσιακή αναφορά Προέδρου Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας της Ομοσπονδίας μας προς τη Διοίκησή του, σύμφωνα με την οποία αιτείται τη χορήγηση μάσκας προστασίας, η οποία μέχρι και σήμερα δεν του έχει χορηγηθεί, όπως και δεν έχει χορηγηθεί σε πλήθος συναδέλφων του, παρά τη σιγουριά που αποπνέει η απάντησή σας!

Πλέον των παραπάνω, κατόπιν της νέας ΚΥΑ που εντείνει και αυστηροποιεί τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς χώρους των στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.

Σε μία χρονική συγκυρία, όπου η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους της Ελληνικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των δομών εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, γίνεται προφανές ότι η αγορά του υπόψη υλικού προστασίας πλήττει άμεσα τον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών μας, πόσο μάλλον, μετά την αστοχία της δωρεάν διάθεσης – ακατάλληλων διαστάσεων – μη ιατρικών μασκών προστασίας στα παιδιά μας.

Κατόπιν των παραπάνω, απευθύνουμε έκκληση στο πρόσωπό σας, προκειμένου η δωρεάν χορήγηση μασκών προστασίας στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να λάβει σάρκα και οστά άμεσα, ώστε να μην αποτελεί ακόμα μία προσδοκία που θα καταγράψει η ιστορία.

Παρακαλούμε δε, τους συντάκτες των απαντήσεών σας, πριν προχωρούν στην προώθησή των, να λαμβάνουν υπόψη πραγματικά δεδομένα και γεγονότα και όχι προσδοκίες ή ελπίδες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.