Μητσοτάκης: 12 μεταχειρισμένα και 6 νέα Rafale - Άγνωστο το κόστος του προγράμματος -Αρνείται να ενημερώσει για την γραπτή συμφωνία με την Τουρκία

Περισσότερο φως στις χθεσινές του εξαγγελίες περί εξοπλιστικών προγραμμάτων επιχείρησε να ρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Helexpo Forum.

Μεταχειρισμένα αεροσκάφη, φρεγάτες σε βάθος επταετίας και πρόγραμμα αποπληρωμής που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια περιλαμβάνει το πλάνο του πρωθυπουργού για την… αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητσοτάκης: 12 μεταχειρισμένα και 6 νέα Rafale

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 6 νέα αεροσκάφη Rafale και 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα με στόχο τα πρώτα αεροπλάνα να φτάσουν στη χώρα στα μέσα του 2021 και το σχετικό πρόγραμμα αν έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022. Μίλησε ακόμη για αγορά τεσσάρων καινούργιων φρεγατών και αναβάθμιση των τεσσάρων ΜΕΚΟ, η οποία είχε ούτως ή άλλως αποφασιστεί και εγκριθεί από τη Βουλή.

Χωρίς να δώσει απάντηση στο κόστος των συγκεκριμένων επενδύσεων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει οικονομικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε βάθος δεκαετίας.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να χαϊδέψει αυτιά υπογραμμίζοντας ότι το βασικό κομμάτι δεν είναι οι εξοπλισμοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό, επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αρνείται να ενημερώσει για την γραπτή συμφωνία με την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τα ελληνοτουρκικά, χαρακτηρίζοντας θετικό βήμα την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια, όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναφορά του σε έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία στο Βερολίνο.

Αφού επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση ήταν ενήμερη για το γεγονός αυτό, παρά τις διαψεύσεις από όλα τα κόμματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το περιεχόμενο και αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «αυτό που συμφωνήθηκε παραβιάστηκε, όχι από εμάς φυσικά».