Κύπρο Πομπέο 13 Σεπτεμβρίου

Στην Κύπρο στις 13 Σεπτεμβρίου ο Μάικ Πομπέο – Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τη Λευκωσία αμέσως μετά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

Την Κύπρο θα επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Σύμφωνα με το France24, o κ. Πομπέο δήλωσε ότι στόχο της επίσκεψής του είναι για να αναζητήσει μία ειρηνική λύση στην Κύπρο, εν μέσω των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημείωσε ακόμη πως η κάθοδός του στην Κύπρο αποτελεί συνέχεια των επικοινωνιών που είχε το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η διαμάχη «πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό», προσθέτοντας πως «θα εργαστώ σε αυτό, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ο κ. Πομπέο θα μεταβεί  στη Λευκωσία αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Κατάρ, με στόχο να βοηθήσει στην έναρξη των πολυαναμενόμενων συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν.