Κορονοϊός 5/8 σε Έβρο Ρόδο Θεσσαλονίκη κρούσματα από γάμους Κορονοϊός 5/8 σε Έβρο Ρόδο Θεσσαλονίκη κρούσματα από γάμους

Κορονοϊός – Αττική: Γάμοι και βαφτίσεις με ελάχιστα άτομα – Τι μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 15 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση στην Αττική

Σήμερα αναμένονται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την Αττική με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Σύμφωνα με την Καθημερινή, μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι ο περαιτέρω περιορισμός στην Αττική στους καλεσμένους σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προκρίνουν την επαναδιατύπωση της ισχυρής σύστασης για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, αλλά και την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριους χώρους όπως λαϊκές αγορές, στις οποίες επιπλέον θα πρέπει να ισχύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων.

Επιπλέον, στις προτάσεις των επιστημόνων είναι η αναστολή για 15 μέρες της διενέργειας υπαίθριων εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό παρισταμένων (συναυλίες, ανοιχτά θέατρα), αλλά και η μείωση των παριστάμενων σε διάφορες εκδηλώσεις όπως σε γάμους, κηδείες και βαφτίσεις από 50 άτομα που ισχύει σήμερα σε 20.

Οι τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων έχουν δοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Κορονοϊός Αττική: Στο “κόκκινο” η Αθήνα

Μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζεται στο κέντρο της Αθήνας και οι έλεγχοι έδειξαν ιδιαίτερη κινητικότητα στους μετανάστες που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης οι οποίοι παρουσιάζουν αύξηση μεταδοτικότητας των φορτίων του ιού, κυρίως λόγω των συνθηκών στις οποίες διαβιώνουν. Έτσι, το κέντρο της πρωτεύουσας δείχνει σήμερα να έχει την πιό επιβαρυμένη εικόνα στην Αττική.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και στη γειτονιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας και θ’ ανακοινωθούν στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.