Στρατός Ξηράς: «Κλείδωσε» η θητεία τους 12 μήνες καστελόριζο τουρκικό drone Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ: Η τραγωδία της ενημέρωσης σε ΥΠΕΘΑ - ΓΕΕΘΑ Πεδίο Βολής Κρήτης: Υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης;

Καστελόριζο: Γιατί δεν «κάψαμε» το τουρκικό drone που έπαιζε τον τουρκικό ύμνο; – Μήπως υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την ηγεσία;

Ήταν 19 Ιουνίου 2020, όταν η προκλητικότητα της Τουρκίας χτυπούσε κόκκινο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφάνιζε χάρτες χωρίς το Καστελόριζο, όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωνε:

«όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Έκτοτε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η Τουρκία έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινητοποιήθηκε ο Στόλος και αντιμετώπισε την απειλή.

Ωστόσο τώρα όλα δείχνουν ότι ξεκινά νέος κύκλος.

Χθες τουρκικό drone ξεκίνησε από την πόλη Κας και διασχίζοντας τα δύο μίλια που χωρίζουν τα τουρκικά παράλια από το Καστελόριζο, πέταξε επί 40 λεπτά πάνω από το Καστελόριζο παίζοντας από τα ηχεία που έφερε, τον τουρκικό εθνικό ύμνο και οθωμανικά εμβατήρια.

Κι ενώ θα αναμέναμε να υολοποιηθεί η ρήση «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», διαβάζουμε ότι επιτελείς του Πενταγώνουν εκτιμούν

πως όλα αυτά γίνοντια «στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που εδώ και μήνες διεξάγουν οι Τούρκοι εναντίον μας, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα ΜΜΕ προκειμένου να προβάλουν υπαρκτές ή κατασκευασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού από την πλευρά τους».

Το ερώτημα βεβαίως δεν είναι εάν πρόκειται ή όχι για ψυχολογικές επιχειρήσεις, αλλά αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο μας, γιατί δεν το «κάψαμε», σε υλοποίηση της δήλωσης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Τουρκικό drone και στην επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το «Θέμα» τη νύχτα της 13ης προς 14ης Σεπτεμβρίου και ενόσω η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελαροπούλου βρίσκονταν στο νησί, στο πλαίσιο της εκεί διήμερης επίσκεψής της, η ελληνική πλευρά εντόπισε την πτήση ενός τουρκικού κατασκοπευτικού drone το οποίο πέταξε για αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από το νησί.

Ούτε αυτό το κάψαμε…..

Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου πως σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση του drone στο Καστελόριζο, ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας δέσμευσε μία μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για την πραγματοποίηση ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά. Η διεξαγωγή των ασκήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Σφοδρή αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από Τούρκους εθνικιστές εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ενέργειες σαν αυτήν απειλούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης και ζητά από την Άγκυρα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.