Κασουλίδης: Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Ιωάννης Κασουλίδης: Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, δηλώνει στο κυπριακό ραδιόφωνο «πολίτης» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

«Εάν ο Ερντογάν δηλώσει έτοιμος να δεχθεί πολιτικό διάλογο, να αποσυρθούν οι στόλοι και το Oruc Reis, δεν πιστεύω ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε καλή ιδέα την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για “πολυμερή διάσκεψη” για την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων πλευρών και ευρεία ατζέντα ζητημάτων.

Όπως είπε, μία τέτοια διάσκεψη θα πρέπει να γίνει χωρίς πειραματισμούς και με τη συμμετοχή της Κύπρου ως αναγνωρισμένου μέλους της ΕΕ.

«Φυσικά δεν αναμένω ότι θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα είναι ωφέλιμη, γιατί μπορεί να προκύψει μία διακήρυξη αρχών από όλους, για αποφυγή χρήσης βίας, μονομερών ενεργειών κτλ.», πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης.

Εξάλλου χαρακτήρισε λυπηρή εξέλιξη το σενάριο εκλογής στα κατεχόμενα ηγέτη που στηρίζει λύση δύο κρατών.

Για το ενδεχόμενο υλοποίησης σχεδίου Β στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τόνισε ότι πολύ ισχυρό ζητούμενο πρέπει να είναι η επανέναρξη των συνομιλιών αμέσως μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, γιατί τότε θα είναι πολύ δύσκολο, κατά την άποψή του, να δημιουργήσουν οι Τ/Κ τετελεσμένα στην Αμμόχωστο.

Κασουλίδης: Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία