Ελλάδα: Δεν θέλουμε να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία ΑΟΖ Ελλάδα - Κύπρος Στις καλένδες η ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου; Πώς ερμηνεύονται οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αναφορικά με το εθνικό αυτό θέμα Δένδιας: Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ φέρνει ειρήνη

Ελλάδα: «Δεν θέλουμε να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία» – Τι ζητά η Αθήνα από τους ευρωπαίους εταίρους ενόψει της συνόδου κορυφής στην ΕΕ

Ελλάδα: Δεν θέλουμε να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία

Με την Τουρκία να ρίχνει τους τόνους λίγο πριν την σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ (24-25 Σεπτεμβρίου) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία «να υπάρξει προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων»

ζητώντας το «από τους φίλους και εταίρους μας» με την υποσημείωση ότι «δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν επανέλθει στη λογική των παράνομων ενεργειών».

Στη συνάντηση που είχε στην Πράγα με τον Τσέχο ομόλογό του Τόμας Πέτριτσεκ (Tomáš Petříček), ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την υπάρχουσα διαφορά για τα όρια της υφαλοκρηπίδας και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, εφόσον όμως η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες.

ΥΠΕΞ: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα σχετικά με την άδεια που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση για έρευνες νότια της Κρήτης Δένδιας εναντίον Δένδια: Μερικές 10άδες μέτρα χωρίς καμία ξένη δύναμη Η Βουλή της Λιβύης μπλοκάρει τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης - Απελάθηκε ο Λίβυος πρέσβης σήμερα - Προθεσμία να εγκαταλείψει τη χώρα έως απόψε ΥΠΕΞ Ρωσία Συμφωνία των Πρεσπών
Ελλάδα: Δεν θέλουμε να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία

Διπλωματικό επεισόδιο

Με τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να παραμένουν τεταμένες, σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις λόγω ενός πρωτοσέλιδου στον ελληνικό Τύπο.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», στηλιτεύοντας την γλώσσα που χρησιμοποιείται κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα ασκεί κριτική από τα δεξιά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά με κεντρικό τίτλο «Siktir git Mr. Erdogan (Fuck You)» κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το ΥΠΕΞ το οποίο και σχολίασε:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητας οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή: www.efsyn.gr

Ελλάδα: Δεν θέλουμε να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία