Εκλογές ΕΣΠΕΛ: Παρέμβαση ΠΟΜΕΝΣ υπέρ υποψηφίων -Χάνει εισφορές

Εκλογές ΕΣΠΕΛ: Παρέμβαση ΠΟΜΕΝΣ υπέρ 8 συγκεκριμένων υποψηφίων – Διακύβευμα οι εισφορές που χάνει εάν εκλεγούν οι οπαδοί της ανεξαρτησίας

Πρωτοφανής και απροκάλυπτη παρέμβαση μιας εκ των δυο Ομοσπονδιών στρατιωτικών, της ΠΟΜΕΝΣ, υπέρ συγκεκριμένων 8 υποψηφίων στις εκλογές του πρωτοβάθμιου σωματείου στρατιωτικών της Λάρισας ΕΣΠΕΛ.

Διακύβευμα όπως όλα δείχνουν είναι οι εισφορές των μελών, καθώς η ΠΟΜΕΝΣ είχε καταφέρει να πάρει για όλο το 2020 τα χρήματα από το πολυπληθές σωματείο, παρά την αποχώρησή του στις αρχές του χρόνου.

Ωστόσο εάν επικρατήσουν όσοι επιθυμούν την αυτονομία του σωματείου το οποίο με απόφαση της γενικής συνέλευσης έχει εγκαταλείψει την Ομοσπονδία, αυτομάτως σημαίνει ότι κόβεται από την ΠΟΜΕΝΣ μια μεγάλη πηγή χρημάτων.

Η απόφαση για να εγκαταλείψουν τα μέλη της ΕΣΠΕΛ την ΠΟΜΕΝΣ είχε ληφθεί λόγω της προσφιλούς συνήθειας της ΠΟΜΕΝΣ, όπως έχει ήδη καταγγελθεί επώνυμα,  να χρησιμοποιεί τα χρήματα των στρατιωτικών για να καταθέτει παντού εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις, ακόμα και κατά στρατιωτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε προεκλογική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Θωμάς Ντιντιός κάνει σαφή μνεία στην παρακράτηση χρημάτων από τη μισθοδοσία χωρίς τη συναίνεση των στελεχών, λέγοντας:

«Αφήνουμε όλα τα αρνητικά πίσω μας, όπως οι συνδικαλιστικές παρακρατήσεις από τις μισθοδοσίες χωρίς τη συναίνεσή μας που τόσο ενόχλησαν και πείσμωσαν το σύνολο των μελών μας, για τις οποίες δεσμεύομαι να μη τις ξανά δούμε μπροστά μας με το τέλος του τρέχοντος έτους». 

Εκλογές ΕΣΠΕΛ: Παρέμβαση ΠΟΜΕΝΣ υπέρ υποψηφίων -Χάνει εισφορές

Το ενδεχόμενο να χαθεί αυτή η πηγή χρημάτων από τα ταμεία της ΠΟΜΕΝΣ κινητοποίησε την Ομοσπονδία και παρά την δεοντολογία, των εκλογών οι οκτώ υποψήφιοι κάνουν λόγο για «δευτεροβάθμιο όργανο που τους στηρίζει», ενώ ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ Ηλίας Κολλύρης βιάστηκε να ανακηρύξει τους συγκεκριμένους 8 υποψήφιους νικητές, πριν καν γίνουν οι εκλογές.

Με επιστολή του προς το Armyvoice.gr ο επικεφαλής της κίνησης υπερ ΠΟΜΕΝΣ, Ανχης Πέτρος Μούστος, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει παρέμβαση της Ομοσπονδίας υπέρ 8 υποψηφίων, οι οποίοι όπως αναφέρει, διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και «συνάμα ψήφο διαμαρτυρίας στις μέχρι σήμερα εισηγήσεις του απερχόμενου Προέδρου κ. Θωμά Ντιντιου».

Πρόκειται για τα ακόλουθα στελέχη:

1. Ανχης(ΔΒ) Πέτρος Μούστος

2. ΕΣΜΙΑΣ (ΟΤΕΤΗ) ΘΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

3. Ανθστης(ΔΒ) Παρασκευή Μακρή

4. ΕΣΜΙΑΣ (ΟΗΛΕ) ΚΟΥΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5. Ανθλγος (ΜΧ) Αθανάσιος Σχισμενος

6. ΥΠΣΓΟΣ (ΥΑΔ) ΓΚΟΥΜΟΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

7. ΕΠΟΠ Επχιας (ΠΒ) Κωστής Ζήσης

8. ΕΣΜΙΑΣ (ΟΤΕΤΗ) ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΊΚΤΩΡ

Σίγουρα οι εκλογές που θα γίνουν στη Λάρισα στις 13 Σεπτεμβρίου θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εκλογές ΕΣΠΕΛ: Παρέμβαση ΠΟΜΕΝΣ υπέρ υποψηφίων -Χάνει εισφορές