ΠΟΜΕΝΣ Προαγωγές δικαστικών γραμματέων: Ποιος είχε «μπάρμπα στην Κορώνη»; Γνωρίζει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τι έχει συμβεί; 80 ΑΔΤΕ: Δυο κατηγορούμενοι για έλλειμα των €220.000  - Δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ρόδου Μισθολόγιο Στρατιωτικών: Νέα μάχη ΠΟΕΣ στο ΣτΕ - Μήνυμα σε ΠΟΜΕΝΣ Καταργούνται στρατοδικεία με Προεδρικό διάταγμα

Ράπισμα της Δικαιοσύνης στην ΠΟΜΕΝΣ – Χάνει ένα πρωτοβάθμιο, το οποίο με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Λέσβου οφείλει να διαλυθεί

Ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, αυτό στη Λέσβο χάνει η ΠΟΜΕΝΣ, με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Λέσβου, μετά από προσφυγή του πρωτοβάθμιου σωματείου το οποίο λειτουργούσε ήδη από την ΠΟΕΣ.

Δεδομένου ότι σε κάθε περιφέρεια μπορεί να λειτουργεί μόνο ένα σωματείο στρατιωτικών, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τη διάλυση του δεύτερου σωματείπου που είχε ιδρυθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πρόκειται μάλιστα για το 2ο σωματείο που χάνει με απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώςείχε προηγηθεί η απόφαση για διάλυση του πρωτοβάθμιου σωματείου Ανατολικής Αττικής.

Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε σήμερα η ΠΟΕΣ μέσω της ιστοσελίδας της όπου αναφέρει:

Σας γνωρίζεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ιδρύθηκε και λειτουργεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με διακριτκό τίτλο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.,

η οποία δραστηριοποείται ανελλιπώς από την ημερομηνία ίδρυσής της, εκπροσωπώντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υπό τις παρούσες συνθήκες, τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών των Μονάδων, η έδρα των οποίων ευρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Ωστόσο, ενεργώντας εντελώς καταχρηστικά και αντίθετα στις επιταγές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, σε μεταγενέστερο χρόνο, ιδρύθηκε και έκτοτε λειτουργεί και έτερο σωματείο με την ίδια επωνυμία (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου) και παρεμφερές διακριτικό τίτλο (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.), δημιουργώντας σύγχυση στα εν ενεργεία στελέχη των Μονάδων της ΠΕ Λέσβου.

Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, διαγιγνώσκοντας τα ως άνω, αναγνωρίζει τη μοναδικότητα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ., που ανήκει στην Π.Ο.Ε.Σ., για την εκπροσώπηση των συμφερόντων των στρατιωτικών της ΠΕ Λέσβου,

διατάσσει τη διάλυση του παρεμφερούς σωματείου Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ., που δε ανήκει στην ΠΟΕΣ αλλά σε έτερη Ομοσπονδία και τη διαγραφή του από τα βιβλία των σωματείων που τηρούνται στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Πολλά συγχαρητήρια στο επταμελές (7μελές) ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του, ΕΠΟΠ Λχία Ιωάννη Παπαπαναγιώτου,

το οποίο (ΔΣ) με το ήθος που διακρίνει τα μέλη του και με τη σιωπηρή αλλά δυναιμκή τακτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να επιλύσει, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις και τον ΑΔΦ, προς όφελος όλων των στρατιωτικών της Μυτιλήνης, προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην καθημερινότητά τους.

Είμαστε σίγουροι ότι ως μοναδικό πλέον σωματείο της ΠΕ Λέσβου θα συνεχίσουν εφεξής με την ίδια δυναμική, θέληση και κοντά στις/στους συναδέλφους της Λέσβου, για την επίλυση όλων των προβλημάτων που τους παρουσιάζονται.

Καλούμε κάθε μία και κάθε έναν συνάδελφο που υπηρετεί στη Λέσβο να εγγραφεί στην ΕΣΠΕΕΛΕΣΒ (πατώντας εδώ) ώστε να δυναμώσει έτι περαιτέρω τη διεκδικητική δυναμική του σωματείου, προς όφελος όλων.