αναδρομικά εποπ υπουργείο άμυνας

Αναδρομικά ΕΠΟΠ: Άγριο δούλεμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Τους έδωσαν επικοινωνιακή «αύξηση» που την έφαγε η προσωπική διαφορά

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ο δεύτερος χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προμηνύεται δύσκολος, καθώς δεν έχει καταφέρει να προετοιμάσει και να καταθέσει στην Βουλή κάποιο νομοσχέδιο που να επιλύει θέματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, παρά τις μυριάδες υποσχέσεις.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία καταφεύγει σε μάλλον φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια για καλύπτει το κενό της απραξίας και να δείχνει ότι παίρνει μέτρα υπέρ του προσωπικού.

Διαβάσαμε σήμερα σε μια διαρροή, ενδεχομένως από το γραφείο του υπουργού, ότι χιλιάδες ΕΠΟΠ θα πάρουν αναδρομικά 200 με 500 ευρώ με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Απορήσαμε, καθώς όπως όλοι αντιλαμβάνονται τώρα ότι ο υπουργός λογικά κάνει οικονομία για να αγοράσουμε Rafale, φρεγάτες, F-35 και ο,τι άλλο τραβάει η όρεξη των δημοσιευμάτων που βγαίνουν καθημερινά στον Τύπο.

Τελικά δεν πρόκειται για κάποιο δωράκι που αποφάσισε να δώσει ξαφνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους ΕΠΟΠ. Το θέμα αφορά τους ΕΠΟΠ της 4ης σειράς, τα στελέχη της οποίας έχουν προαχθεί πριν οκτώ μήνες αλλά για άγνωστο λόγο, δεν είχε αλλάξει το κλιμάκιο και ο μισθολογικός τους βαθμός στο φύλλο μισθοδοσίας.

Χάρηκαν κι αυτοί που θα έπαιρναν κάποια χρήματα! Δυστυχώς η χαρά τους κόπηκε άμεσα όταν είδαν τα σημειώματα της μισθοδοσίας! Όπως μπήκαν έτσι βγήκαν λόγω της προσωπικής διαφοράς. Σε κάποιους βέβαια, έμειναν και κάτι ψιλά, για να αγοράσουν …παγωτό. Ξυλάκι στο χέρι όχι κάτι σπέσιαλ.

Και αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, γιατί χιλιάδες είναι και αυτοί που είδαν μείωση σε σχέση με τις αποδοχές του προηγούμενου μήνα.

Αναδρομικά ΕΠΟΠ: Άγριο δούλεμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Αναδρομικά ΕΠΟΠ: Άγριο δούλεμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πάντως ορισμένοι τυχεροί από αυτούς που πήραν αύξηση, τώρα δηλώνουν ότι ετοιμάζονται να επενδύσουν αγοράζοντας τζιπ. Μάλλον θα εννοούν σε μπρελόκ, γιατί για το κανονικό, θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη επικοινωνιακή αύξηση….