Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία πήραν ελληνική «πουλάδα» - Η συμφωνία των Πρεσπών έχει και στρατιωτικό σκέλος

Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία πήραν ελληνική «πουλάδα» – Η συμφωνία των Πρεσπών έχει και στρατιωτικό σκέλος

Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία εκπαίδευσε η Ελλάδα, και σήμερα πήραν  με καμάρι την ελληνική πουλάδα από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού αντιστράτηγο Κ. Κούτρα.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Armyvoice.gr η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, στο στρατιωτικό της σκέλος μπαίνει «σφήνα» στον τουρκικό επεκτατισμό στα Βαλκάνια, όπου η Άγκυρα έχει απλώσει δίχτυα και αναλαμβάνει την εκπαίδευση 60 αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι και θα αποκτήσουν δεσμούς με την χώρα μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr συνολικά 60 στρατιωτικοί από την Βόρεια Μακεδονία θα περάσουν το Βασικό Σχολείο Αλεξιπτωτιστή στον Απρόπυργο.

Η εκπαίδευση γίνεται σε δυο φάσεις, η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε σήμερα και οι πρώτοι 30 φόρεσαν ελληνική «πουλάδα», ενώ η δέυτερη φάση είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία με ελληνική «πουλάδα»

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), στον Ασπρόπυργο Αττικής, η τελετή απονομής πτυχίων και πτερύγων αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε τριάντα στελέχη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, τα οποία αποφοίτησαν επιτυχώς από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ).

Η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 μεταξύ των δύο χωρών.

Τα πτυχία και τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστή απένειμε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.

Με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αναβαθμίζεται έτι περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία, ενώ παράλληλα δημιουργείται κοινή αντίληψη επί επιχειρησιακών θεμάτων μεταξύ της Ελλάδος και της γείτονος χώρας.