Σκάνδαλο στο σισσίτιο των μεταναστών Εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις; Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία Στεφανής: Υποβάθμιση ΥΦΕΘΑ - Χρειάζεται τώρα εθνικός συντονιστής; Ένοπλες Δυνάμεις: Απλήρωτες υπηρεσίες με πρόφαση το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής: Άριστος χωρίς MBA -Επιχείρηση «κουκούλωμα» Νέα εμπλοκή του Στρατού στο προσφυγικό παρά τις δηλώσεις Στεφανή ΟΧΙ Αστυνομικών στα σχέδια Στεφανή για νέο Hotspot στη Λέσβο
EUROKINISSI

Σκάνδαλο με το σισσίτιο των μεταναστών καταγγέλλει ευρωβουλευτής συγκρίνοντας τα αριθμητικά δεδομένα – Εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Σκάνδαλο το οποίο αγγίζει ίσως και τις Ένοπλες Δυνάμεις φέρνει στην δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, συγκρίνοτας τα αριθμητικά δεδομένα των μεταναστών που δηλώνονται από την κυβέρνηση και των μερίδων φαγητού που παρέχονται.

Το σκάνδαλο ενδέχεται να αγγίξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, υπό την έννοια ότι έχουν την ευθύνη για τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται κάθε μήνα για την σίτιση των μεταναστών, με χρήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως και να έχει, ο ευρωβουλευτής υπόσχεται να επανέλθει με ατράνταχτα στοιχεία.

Το θέμα σχολιάζει ο Γ. Λακόπουλος στο  Ανοιχτό Παράθυρο , γράφοντας:

Σύμφωνα με όσα προέκυπταν από τα επίσημα -και ψιλομαγειρεμένα- στοιχεία, ξέραμε τα εξής για τον προσφυγικό πληθυσμό στη Λέσβο: Από 5,5 χιλιάδες όταν ανέλαβε η ΝΔ , έφτασαν κάποια στιγμή μέχρι και 22.000.

Όταν κάηκε η υποδομή ήταν 12.000 και με τα στοιχεία που διακινούνται τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν λιγότεροι από δέκα χιλιάδες.

Προφανώς οι άνθρωποι δεν εξαερώθηκαν. Στο πρώτο που πάει ο νους κάθε νοήμονος ανθρώπου είναι το εξής: είναι δυνατόν η ιδια η κυβέρνηση, -ή κάποιοι από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το αρμόδιο υπουργείο- να φουσκώνουν τα νούμερα;

Μπορεί να δηλώνουν περισσότερους μετανάστες στη Λέσβο από όσους βρίσκονται κάθε φορά στην πραγματικότητα; Και αν το κάνουν στη Λέσβο γιατί όχι και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν προσφυγικές δομές;

Τι μηταράκειο μυστήριο είναι πάλι αυτό;

Σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, έχοντας ανατρέξει σε επίσημες πηγές, καταγράφει αυτές τις αριθμητικές μεταπτώσεις και κάνει κατι ευφυες: τις συνδέει με τα συσσίτια που χορηγούνται στους πρόσφυγες.

Ειρήσθω εν παρόδω, αυτά τα συσσίτια χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανατίθεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σίτισης, με διαδικασίες που αμφισβητούνται ως προς τη διαφάνεια τους, από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη. Επι ΝΔ η αυθαιρεσία εχει ξεφύγει.

Επιστρέφουμε στο άρθρο του Αρβανίτη που (ανα)δημοσιεύεται στο ΑΠ. Είναι προφανές ότι ο ευρωβουλευτής ξέρει περισσότερα από όσα γράφει και ενδεχομένως θα επανέλθει.

Αλλά και αυτά που αναφέρει – και ουδείς αμφισβητεί- είναι αρκετά για να θεμελιωθεί μία υπόνοια: κάποιοι φουσκώνουν τους αριθμούς των μεταναστών, για να αγοράσουν περισσότερες μερίδες φαγητού.

Επειδή να τις αγοράζουν και να τις πετάνε είναι μάλλον απίθανο, όπως είναι και να δίνουν ανεπίσημα διπλές μερίδες, το συμπέρασμα προκύπτει μόνο του: οι αγορές είναι εικονικές.

Πληρώνουν στους προμηθευτές περισσότερες μερίδες από όσες χρειάζονται και παραλαμβάνουν. Όσο πιο φουσκωμένοι είναι οι αριθμοί των σιτιζόμενων, τόσο αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές και τις εμφανιζόμενες παραλαβές.

Απίστευτη φάμπρικα. Για την ακρίβεια απίστευτο σκάνδαλο, εφόσον επικυρωθούν – από την αναγκαία εισαγγελική έρευνα προφανώς- οι αναφορές του ευρωβουλευτή.

Από την υποψιασμένη ανάγνωση των δεδομένων προκύπτει ότι κάποιοι καρπώνονται την διαφορά.. Και είναι πολλά τα λεφτά. Μόνο για τη Λέσβο ο Αρβανίτης υπολογίζει δέκα εκατομμύρια το χρόνο.

Η αδιαφάνεια που απλώνεται όλο και πιο επίμονα πάνω από το συγκεκριμένο υπουργείο, δεν είναι απλώς κυβερνητικό χούι.. Πίσω της υπάρχουν μαύρες μπίζνες. Και είναι πολλά τα λεφτά.