Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσες ΗΕΕ θα πάρουν τα στελέχη

Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσες ΗΕΕ θα πάρουν τα στελέχη ως οικονομική ενίσχυση – Ποιες είναι οι εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων ξεχωριστά 

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.

Άσκηση ΛΟΓΧΗ Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει τα κανόνια του

Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσες ΗΕΕ θα πάρουν τα στελέχη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr τα πληρώματα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις αναμένεται να λάβουν 12 ΗΕΕ το καθένα, που σημαίνει €360 μεικτά (περίπου €325 καθαρά). Τα υπόλοιπα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λάβουν 5 ΗΕΕ δηλαδή €159 μεικτά, ενώ ανάλογο θα είναι το ποσό και για το πολιτικό προσωπικό.

Στον Στρατό Ξηράς προσανατολίζονται να δώσουν 3 – 5 ΗΕΕ σε άθε στέλεχος, δηλαδή περίπου €90 με €150 μεικτά, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η Μονάδα (σύνορα ή ενδοχώρα). Τα ποσά αυτά θα ισχύσουν και για το πολιτικό προσωπικό.

Τέλος για την Πολεμική Αεροπορία οι σκέψεις είναι να δοθούν 10 ΗΕΕ στις πτέρυγες Μάχης και σε μονάδες που ήταν σε ετοιμότητα και ανάλογα ποσά στο πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές. Στο υπόλοιπο προσωπικό δεν αναμένεται να δοθεί κάποιο ποσό.

Αυτές είναι οι πλέον επικρατέστερες προτάσεις. Τα ποσά θα οριστικοποιηθούν σύντομα από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να προσαρμοστούν στο ποσό των €15.000.000 που θα είναι το σύνολο της δαπάνης.