Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος Liberal για Διακόπουλο: Δεν είναι σύμβουλος είναι πρακτορείο ειδήσεων

Σφοδρή επίθεση μετά και τη νέα γκάφα εξαπολύει στον Αλ. Διακόπουλο το Liberal Αυτός δεν είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας. Είναι… πρακτορείο ειδήσεων!

Το άρθρο υπογράφει ο Θανάσης Μαυρίδης ο οποίος θέτει θέμα παραίτησης του κ. Διακόπουλου και πλήρους σιωπής για να μην εκτίθεται η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα γράφει:

Liberal: Δεν είναι σύμβουλος είναι πρακτορείο ειδήσεων

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος είχε δηλώσει αρχές Αυγούστου ότι «άλλο η Ελλάδα και άλλο η Κύπρος», για να αναγκαστεί στην συνέχεια να ανασκευάσει.

Έπειτα ακολούθησε σιωπή ασυρμάτου κι έτσι γλιτώσαμε νέα ανασκευές. Μέχρι χτες που ο κ. Διακόπουλος αποφάσισε επί της ουσίας να βγάλει ψεύτρα την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Αυτός δεν είναι σύμβουλος Ασφαλείας. Είναι πρακτορείο ειδήσεων!

Και ρωτάμε ευθέως. Αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας του Πρωθυπουργού; Δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί; Εκτός κι αν δεν έχει καταλάβει ακόμη τι ακριβώς είπε.

Σε μία κρίσιμη ώρα που όλοι προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο άνθρωπος που έχει μία τόσο ευαίσθητη θέση λέει στον «αέρα» της τηλεόρασης κάτι που έρχεται σε κόντρα της κυβερνητικής θέσης. Αποδυναμώνει έτσι την κυβερνητική πολιτική.

Liberal για Διακόπουλο: Δεύτερη φορά που εκθέτει την κυβέρνηση

Ως σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να μιλάει μόνο αν του το επιτρέπει ο κ. Μητσοτάκης. Κατά συνέπεια η στάση του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Να το πούμε χωρίς περιστροφές:

Ο κ. Διακόπουλος είναι η δεύτερη φορά (τρίτη αν συνυπολογίσουμε και τις δηλώσεις του για τους Κινέζους) που κάνει ένα σοβαρό φάουλ και εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Την πρώτη φορά με την δήλωσή του για την Κύπρο.

Την δεύτερη τώρα. Είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά. Και μάλιστα σε μία περίοδο που τα εθνικά μας θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και οι θέσεις μας πρέπει να είναι πεντακάθαρες.

Όχι μόνο για τους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες κυβερνήσεις που μας παρακολουθούν, αλλά και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα στρατευμένα μας παιδιά. Τι να υποθέσουν, άραγε, με αυτά που λέει ο κ. σύμβουλος;

Όσο για την διευκρινιστική του δήλωση; Καλύτερα να μην την έκανε. Δυστυχώς γι’ αυτόν οι δηλώσεις έγιναν στην τηλεόραση και όχι σε κάποιον κλειστό κύκλο ανθρώπων για να μπορεί να τους βγάλει όλους τρελούς.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο ίδιος. Κι αφού δεν είχε την ευθιξία, να τον απολύσουν. Αλλά αφού θέλουν να τον έχουν, ας τον υποχρεώσουν, τουλάχιστον, να μην μιλάει. Όταν τελειώσουν όλα ας βγάλει και τα απομνημονεύματά του.

Αλλά τώρα ακούνε όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Κι όχι μόνο τα τηλεοπτικά «διαγγέλματα», αλλά και τις όποιες συζητήσεις τους αφορούν και οι οποίες μπορούν να γίνονται με αφελή τρόπο από αφελείς ανθρώπους.