Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ vs Kemal Reis: Γιατί γέρνει το βαπόρι; VIDEO

Kemal Reis: ΦΩΤΟ με τη δεξιά πλευρά του καραβιού εμφανίστηκε από fake λογαριασμό στο Twitter – Το δείχνει να πλέει προς το Ακσάζ

Ανανέωση 15/8/2020 ώρα 19:00

Κατασκευασμένη τελικά αποδεικνύεται η φωτογραφία του Kemal Reis να δείχνει τη δεξιά πλευρά του.

Όπως μας εξηγούν άτομα που είδαν προσεκτικά την φωτογραφία, είναι ψεύτικη γιατί παρουσιάζει τη φρεγάτα με το παλαιό τηςε ραντάρ, προ της αναβάθμισης που έγινε την περίοδο 2012-2015, δηλαδή  με το ΑWS-9 ως το κύριο ραντάρ ερεύνης.

Ωστόσο,η φ/γ Kemalreis και όλα τα ραντάρ AWS-9 των φ/γ της κλάσης Barbaros αντικαταστάθηκαν με το νεο ρανταρ Smart-S Mk2.

 

Το νέο ραντάρ φαίνεται και στο βίντεο.

Το πρωί της 15 Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει τη fake φωτογραφία, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποδειχθεί ψεύτικη.

Το κείμενο πριν την αναθεώρηση:

Μια φωτογραφία που δείχει το Kemal Reis από την δεξιά πλευρά του και σημείωση ότι επιστρέφει στο Ακσάζ, εμφανίστηκε σήμερα από έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter, που μοιάζει να άνοιξε μόνο γι αυτή τη φωτογραφία.

Kemal Reis: ΦΩΤΟ με τη δεξιά πλευρά του στο Twitter - Πάει Ακσάζ
Kemal Reis: ΦΩΤΟ με τη δεξιά πλευρά του στο Twitter – Πάει Ακσάζ

 

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει, φαίνεται ένα ελαφρύ χτύπημα στη δεξιά πλευρά, στην ίσαλο γραμμή και μάλιστα έχει μεγεθύνση αυτο το σημείο.

Δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι είναι η φωτογραφία αυθεντική. Αλλά, το χτύπημα που δείχνει, θα μπορούσε πράγματι να ανταποκρίνεται σε χτύπημα από πλώρη φρεγάτας ΜΕΚΟ, εν προκειμένω από την πλώρη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.

Στα δημοσιεύματά μας είχαμε υποστηρίξει ότι η ζημιά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ακουγόταν για το καράβι, και ότι το χτύπημα δεν ήταν τόσο δυνατό όσο περιέγραφαν άλλες ιστοσελίδες οι οποίες μάλιστα υποστήριζαν ότι έχει πάθει ζημιά ο άξονας του πλοίου.

Η ΦΩΤΟ που βγήκε στη δημοσιότητα, θα μπορούσε να είναι και αληθινή, αλλά δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε. Η πληροφορία ωστόσο ότι το καράβι κατευθύνεται στο Ακσάζ, συμπίπτει με όσα γράψαμε σήμερα το πρωί, ότι απομακρύνθηκε από τη συνοδεία του Oruc Reis και θα χρειαστεί να μπει σε δεξαμενή για τις επισκευές, καθώς το σημείο είναι στην ίσαλο γραμμή και απαιτείται να μην είναι μέσα στο νερό για την επιδόρθωση.

Τη δημοσιεύουμε, με κάθε επιφύλαξη για την αυθεντικότητά της, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η μοναδική φωτο που δείχει τη δεξιά πλευρά του Kemal Reis.