32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν ιατρεία λόγω έλειψης γιατρών Ειδικές Δυνάμεις 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ΓΕΕΘΑ

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν τα ιατρεία τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες λόγω έλειψης στρατιωτικών γιατρών – Καταγγελία ΕΣΠΕΕ Βόλου

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου, οι στρατιωτικοί στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών μπορούν να αρρωσταίνουν μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τις υπόλοιπες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν γιατρό στο στρατόπεδο, γιατί λόγω έλλειψης στρατιωτικών γιατρών δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Τα υγειονομικά περιστατικά εκτός των εργάσιμων ημερών και ωρών θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο Βόλου.

Είναι άραγε ολιγωρία ή απλώς ανικανότητα; Δυστυχώς φαίνεται ότι εκεί που χτυπάει η καρδιά του στρατεύματος δεν υπάρχουν γιατροί, ενώ αντίθετα συνωστίζονται στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Πριν 2 χρόνια, ο θάνατος ΕΠΟΠ στο Διδυμότειχο αποδόθηκε στην έλλειψη γιατρού, γιατί δεν πρόφθασε να τον εξετάσει και να διαγνώσει το πρόβλημα.

Ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) τον Νοέμβριο του 2018 είχε μεταφερθεί από συγγενικά του πρόσωπα μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εμετό και δυσφορία στο νοσοκομείο του Σουφλίου.

Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πολιτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εκεί του έγινε καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Ο Επιλοχίας συνέχισε να διαμαρτύρεται για έντονο πόνο και κάψιμο στο στήθος και η απάντηση που έπαιρνε ήταν υπομονή…

Μετά από κάποιες ώρες μεταφέρθηκε στο 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικό νοσοκομείο όπου υπήρχε μόνο ένας στρατιώτης ιατρός. Εκεί ένιωσε ξανά δυσφορία και πέθανε από έμφραγμα.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών ειδήσεων, για την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών βλέπουμε δυστυχώς ότι το πρόβλημα επαναλαμβάνεται.

Προτιμούν να κλείσουν ένα ιατρείο, από το να μεταθέσουν 1-2 γιατρούς από το υπερπλήρες νοσοκομείο της Λάρισας στον Βόλο, δηλαδή σε απόσταση μιας μόλις ώρας.

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν ιατρεία λόγω έλειψης γιατρών

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΕ Βόλου

1. Σας γνωρίζουμε ότι με έγγραφο της, η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών από 4 Αυγ 2020 ενημερώνει το προσωπικό των Μονάδων της Φρουράς Βόλου ότι λόγω έλλειψης προσωπικού (Ιατρών) αναστέλλεται η λειτουργία του ΣΤΕΠ (σσ τα ιατρεία εντός στρατοπέδου) για τις μη εργάσιμες ώρες της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

2. Τα υγειονομικά περαστικά κατά τις ώρες αυτές θα παραπέμπονται – διακομίζονται στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Νοσοκομείο Βόλου, και η αιτία του γεγονότος αυτού είναι η έλλειψη τοποθετημένου Ιατρικού Προσωπικού, Μονίμων και Οπλιτών Ιατρών.

3. Στις δύσκολες αυτές εποχές, σε εθνικά αλλά και υγειονομικά θέματα , εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας για την αντιμετώπιση του Στρατιωτικού Προσωπικού, και ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και την ομαλή επαναλειτουργία του ΣΤΕΠ για την υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών.

4. Παρακαλούμε τον ΑΔΦ Βόλου, να επιμείνει και να εντείνει τις ενέργειες του για την στελέχωση και πλήρη ενεργοποίηση του ΣΤΕΠ.

5. Οι κ.κ. βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας μας ,προς τις/τους οποίες/οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο , παρακαλούμε αφενός να προβούν στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος, αφετέρου να συνδράμουν στην επίλυση αυτού , δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν στο Νομό τους.

6.Η Ένωση μας είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.