ΧΑΡΤΗΣ: Πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis - Έχει ποντίσει καλώδια

ΧΑΡΤΗΣ: Πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis με τα συνοδευτικά πλοία – Έχει ποντίσει καλώδια για έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

ΧΑΡΤΗΣ: Πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis

Oruc Reis ΧΑΡΤΗΣ: Νότια από το Καστελόριζο και αρκετά μακριά από την Κύπρο τη Ρόδο και την Κρήτη βρίσκεται το Oruc Reis το οποίο άνοιξε την εκπομπή του και πλέον είναι ορατό στο Marine Traffic.

Τριγύρω του πέραν των πολιτικών πλοίων που βλέπετε στην περιοχή, υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία.

Δυο ελληνικέ φρεγάτες είναι οι πλησιέστερες στο Oruc Reis, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και πολολές τουρκικές. Η ευρύτερη περιοχή θυμίζει έντονα την συγκέντρωση πλοίων στα Ίμια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να συμβεί ατύχημα.

 

Oruc Reis – Έχει ποντίσει καλώδια

Αυτό που όλοι απεύχονταν έγινε πράξη σήμερα. Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πόντισε καλώδια για έρευνα τόσο στην Κυπριακή όσο και την ελληνική υφαλοκπρηπίδα.

Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Στο σημείο της τουρκικής NAVTEX που βρίσκεται η κυπριακή και ελληνική υφαλοκρηπίδα, το Oruc Reis και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα το Armyvoice.grμε τον κατάπλου του ανέφερε την έναρξη επιστημονικών ερευνών. Και στη συνέχεια προχώρησε σε πόντιση καλωδίων.

Στις 16:23 την Δευτέρα 10 Αυγούστου το Oruc Reis βρισκόταν 76 νμ νοτίως του Καστελόριζου, 120 νμ νότιο-ανατολικά της Ρόδου και 175νμ ανατολικά της Κρήτης, σύροντας τα καλώδια για την έρευνα.

Άμεσα ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στην περιοχή άρχισε να εκπέμπει μήνυμα προς το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και τα συνοδευτικά του ότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή.

Απάντηση δεν έχει λάβει σύμφωνα με πληροφορίες. Στρατιωτικές πηγές από το ΓΕΝ επιβεβαιώνουν την είδηση ότι πόντισε καλώδια, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα.

Ο λόγος είναι απλός. Για να μπορέσει να κάνει έρευνα το Oruc Reis, προϋπόθεση είναι μην υπάρχουν παρεμβολές. Και στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλά πλοία τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα τα οποία και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για έρευνα.