Κορονοϊός - νέα μέτρα: Κλείνουν ψιλικατζίδικα και περίπτερα

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον Κορονοϊό στην Ελλάδα – Τι ανακοίνωσε σήμερα 4/8 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Στην φράση που είχε πει κατά την τελευταία ενημέρωση βγαίνοντας από το lockdown αναφέρθηκε ξεκινώντας την ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όταν είχε πει ότι αν μας ξαναδείτε με τον κ. Τσιόδρα σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, καθησυχάζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown, δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση».

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημάδια που δημιουργούν ανησυχία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ζητώντας να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια ανακοίνωσε πως:

Απαγόρευση διεύλευσης από Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από Δευτέρα.

Από 16 Αυγούστου όποιος διέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωσης.

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, επέκταση της λίστας για την υποχρεωτική μάσκα και επιβολή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, την ώρα που τα γλέντια που ακολουθούν αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις εξελίσσονται σε «βόμβες διασποράς» του κορονοϊού.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πειθαρχία των πολιτών. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομικός σε κάθε μπαρ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνωμοσιολογίες» ανέφερε ακόμα.

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον Κορονοϊό στην Ελλάδα

 

Τσιόδρας: Η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει

Η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι προς το παρόν το σύστημα υγείας δεν αντιμετωπίζει ζήτημα.

Η μάσκα, επισήμανε, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ασπίδα.

Δεν είναι απλή γρίπη, υπογράμμισε. Η ζέστη δεν επαρκεί για να περιορίσει τον ιό, πρόσθεσε, καθώς ο ιός βρίσκει εστίες υπερμετάδοσης.

Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο

Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ελπίζω να τα καταφέρουμε.