Ελλάδα Τουρκία Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «επακούμβηση» Kemal Reis: Αυτογκολ ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «επακούμβηση» Kemal Reis: Αυτογκολ ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ με διάψευση του περιστατικού το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η -ανύπαρκτη κατά το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ – είδηση που πρώτο δημοσίευσε το armyvoice.gr ότι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «επακούμβησε» στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis η οποία συνόδευε το ερευνητικό Oruc Reis.

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ «επακούμβηση» Kemal Reis: Αυτογκολ ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ

Ερωτηθείς χθες για το περιστατικό, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ συνταγματάρχης ΤΘ Ιωάννης Σηφάκης διέψευσε στο Armyvoice.gr το περιστατικό, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι. Δεδομένου ότι εκπροσωπεί το ΓΕΕΘΑ, η δήλωσή του σημαίνει ότι το ΓΕΕΘΑ δεν γνωρίζει κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρό επεισόδιο με το Cengiz Han του Oruc Reis

Στην επιμονή μας για διασταύρωση της είδησης, σχεδόν 20 ώρες μετά το συμβάν όπως λένε οι πληροφορίες, κρύφτηκε και στη συνέχεια το τηλέφωνο σήκωνε κάποια συνεργάτης του η οποία σταθερά απαντούσε ότι ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ είναι στον διευθυντή.

Περίπου ανάλογη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου του ΓΕΝ Πλοιάρχου Δ. Λαμπίρη ΠΝ, ο οποίος στο ερώτημά μας εάν υπήρξε κάποιο περιστατικό, διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρξε τίποτε. Βεβαίως ο πλοίαρχος δεν κρύφτηκε και σήκωνε τα τηλέφωνα, μπαίνοντας στην βάσανο να μας απαντήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ vs Kemal Reis: Γιατί γέρνει το βαπόρι; VIDEO

Υπήρξαν και άλλα άτομα, τα οποία όμως δεν έχουν θεσμική ιδιότητα για να τα αναφέρουμε, τα οποία προσπάθησαν να μας πείσουν, χωρίς επιχειρήματα ότι δεν έπρεπε να βγει η είδηση.

ΓΕΕΘΑ διαψεύδει πρωθυπουργό ή το αντίστροφο;

Σύντομα βεβαίως αντιληφθήκαμε ότι αυτή η επιμονή και τα ψέμματα, συνδέονταν με το επικείμενο -εκείνη την ώρα- διάγγελμα Μητσοτάκη και η δημοσίευση της είδησης πριν, θα χάλαγε τη «σούπα» του διαγγέλματος.

Άλλωστε πώς θα έβγαιναν οι τίτλοι «τι ήθελε να πει ο πρωθυπουργός» εάν το θέμα ήταν γνωστό νωρίτερα;

Βεβαίως είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε κατά συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ένα περιστατικό το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ.

Διαψεύδει άραγε το ΓΕΕΘΑ τον πρωθυπουργό ή ο πρωθυπουργός το Γενικό Επιτελείο;

Θα μας διαφωτίσει κάποιος τι έγινε, υπεύθυνα, πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν βίντεο από το περιστατικό και ενόσω ήδη τα τουρκικά media μιλούν για 4 τραυματίες Έλληνες στην φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, ενώ τα ελληνικά media μιλούν για ζημιές στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis;

Και ποιος μπορεί να μας διαφωτίσει την ώρα που δυο Γενικά Επιτελεία έχουν διαψεύσει την είδηση;