Ο Ταξίαρχος Ηλιόπουλος παρέλαβε διοικητής στη SEEBRIG

Ο Ταξίαρχος Ηλιόπουλος παρέλαβε διοικητής στη SEEBRIG – Η Βαλκανική Ταξιαρχία μετακόμισε από τον Τύρναβο στη Βόρεια Μακεδονία

 

Ο Ταξίαρχος Ηλιόπουλος παρέλαβε διοικητής: Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε τελετή με την ευκαιρία της αλλαγής Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), από τον Ρουμάνο Ταξίαρχο Tudorica Petrache στον Έλληνα Ταξίαρχο Αριστείδη Ηλιόπουλο και η γενέθλια ημέρα της SEEBRIG (συμπλήρωση 21 ετών από την ίδρυσή της).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο BORO MENKOV, στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο οποίο πρόσφατα μεταστάθμευσε το Στρατηγείο της Ταξιαρχίας από το Στρατόπεδο ΣΧΟΙΝΑ στον Τύρναβο Λάρισας.

 

Ο Ταξίαρχος Ηλιόπουλος παρέλαβε διοικητής στη SEEBRIG
Ο Ταξίαρχος Ηλιόπουλος παρέλαβε διοικητής στη SEEBRIG

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κύριος Στέβο Πενταρόφσκι, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κύριος Όλιβερ Σπασόφσκι, η Υπουργός Άμυνας κυρία Ραντμίλα Σεκερίνσκα,

ο Υφυπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και Πρόεδρος της South Eastern Europe Defense Ministerial – Coordination Committee (SEDM-CC) και της Political Military Steering Commitee (PMSC) κύριος Πέτρο Κότσι.

Από ελληνικής πλευράς στην τελετή παραλαβής της SEEBRIG παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας κύριος Δημήτριος Γιαννακάκης.

Επιπλέον παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας μελών κρατών της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, καθώς επίσης Πρέσβεις και ΑΚΑΜ λοιπών χωρών.

Βαλκανική Ταξιαρχία SEEBRIG: από τον Τύρναβο στη Βόρεια Μακεδονία

Η πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE μεταφέρθηκε από τον Τύρναβο στην Βόρεια Μακεδονία, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ταξιαρχία ιδρύθηκε το 1998 και συμμετέχουν οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Τουρκία.

Το Στρατηγείο της «Βαλκανικής Ταξιαρχίας» άρχισε να λειτουργεί το 1999 στη Φιλιππούπολη και από το 2003 μεταστάθμευσε στην Κωνστάτζα, το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και από τον Ιούλη 2011 μεταστάθμευσε στον Τύρναβο όπου παρέμεινε έως φέτος.

Ταξιαρχία SEEBRIG: Το σχέδιο απαγωγής του Τούρκου ταξίαρχου από την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Armyvoice.gr ο πρώην ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας, ο οποίος ζει εξόριστος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα, εκείνες τις ταραγμένες ημέρες  ο πρώην επικεφαλής της SEEBRIG Ταξίαρχος Numan Yediyıldız, επρόκειτο να απαχθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μέσα στην Ελλάδα. Υπήρχε σχέδιο, αλλά εγκατέλειψε τη χώρα πριν εκδηλωθεί το σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:Halis Tunç: Αποκαλύπτει σχέδιο απαγωγής Τούρκου Ταξίαρχου από την Ελλάδα