Στρατιωτικοί Γιατροί: Διώκονται για τη συμμετοχή σε αστική ένωση

Στρατιωτικοί Γιατροί: Διώκονται για τη συμμετοχή στην επιστημονική ένωση στρατιωτικών ιατρών ΕΣΤΙΑ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή της ΠΟΕΣ

Κλήσεις σε απολογία έχουν λάβει τα ιδρυτικά μέλη της επιστημονικής Ένωσης στρατιωτικών ιατρών ΕΣΤΙΑ, όπως αποκάλυψαν χθες οι ίδιοι στην εκπομπή «Ευπειθώς αναφέρω» της ΠΟΕΣ.

Η περίεργη αυτή υπόθεση, για την οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, φαίνεται να είναι η αντίδραση μια σειράς διεκδικήσεων και δικαστικών αγώνων που δίνει η συγκεκριμένη ένωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ζώη Μπέχη και το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστο Μπίσια, οι οποίοι μίλησαν στην δημοσιογράφο του Armyvoice.gr Ιωάννα Ηλιάδη.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ κ. Ανέστης Τσουκαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ελεύθερα βάσει του νόμου να συμμετέχουν αλλά και να ιδρύουν αστικά σωματεία.

Οι δυο στρατιωτικοί γιατροί αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι συνάδελφοί τους σε πιο νεαρές ηλικίες, κάτι που πολλές φορές αποτρέπει, όπως λένε νέους να φοιτήσουν στην ΣΣΑΣ με κατεύθυνση την ιατρική, καθώς οι επαγγελματικές τους συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Δείτε τι είπαν στην εκπομπή της ΠΟΕΣ «Ευπειθώς Αναφέρω»