Κως: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους από Τουρκία λόγω Covid-19 - Επιβάτης απείλησε την ασφάλεια της πτήσης γιατί δεν φορούσε μάσκα Πιλότος συνελήφθη μεθυσμένος λίγο πριν απογειώσει αεροσκάφος

Βρετανός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη μεθυσμένος λίγο πριν απογειώσει αεροσκάφος στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο

Σε σύλληψη μεθυσμένου πιλότου και ενός ακόμη μέλους του πληρώματος του αεροσκάφους ανεφοδιασμού Voyager, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, λίγο πριν απογειωθεί από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής Daily Mail.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα και διερευνάται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων.

Πιλότος συνελήφθη μεθυσμένος λίγο πριν απογειώσει αεροσκάφος

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πιλότος και μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους συνελήφθησαν από την στρατιωτική αστυνομία μετά από έλεγχο αλκοτέστ κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλης, λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος.

Μάλιστα, βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης, έτοιμος να αναχωρήσει.

Ο πιλότος και το πλήρωμα του αεροσκάφους συνελήφθησαν μετά από αλκοτέστ που έγινε κατά τον έλεγχό τους. Στην συνέχεια οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Βρετανικές Βάσεις επιβεβαίωσαν το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την φύση της αποστολής του Voyager.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό στο Ακρωτήρι, αλλά δεν θα ήταν σωστό να το σχολιάσουμε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση» δήλωσε στη DailyMail εκπρόσωπος Τύπου.