Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος Liberal για Διακόπουλο: Δεν είναι σύμβουλος είναι πρακτορείο ειδήσεων

Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στην πρωθυπουργό αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες

Σύμφωνα με την ανακίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Αλ. Διακόπουλος: Οι δηλώσεις για τις έρευνες του Oruc Reis

Άνω κάτω έγινε η κυβέρνηση με τις δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί στο Open ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος εξήγησε με κάθε ειλικρίνεια ότι το Oruc Reis έκανε και κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επέρριψε δε ευθύνες στα ΜΜΕ, τα οποία μεταφέροντας τις απόψεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχαν γράψει ότι το Oruc Reis δεν μπορεί να κάνει έρευνες λόγω του θορύβου που δημιουργούν τα άλλα πλοία.

«Τη στιγμή που πέφτουν καλώδια σεισμικές έρευνες γίνονται. Ακούσαμε ότι ο θόρυβος και όλα αυτά. Η επιστήμη έχει προχωρήσει και οι επιστήμονες λένε ότι αυτά που λέγεται ως θόρυβος μπορεί να απομονωθεί. Οι σεισμικές έρευνες έγιναν από τη στιγμή που έχουν ποντιστεί καλώδια. Η ποιότητά τους είναι άλλο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διακόπουλος.

Όταν πλέον το θέμα με τις δηλώσεις για το Oruc Reis είχε πάρει διαστάσεις, ο κ. Διακόπουλος αναγκάστηκε για μια ακόμα φορά να κάνει διευκρινισιτκή δήλωση, διαψεύδοντας στην ουσία τον εαυτό του.

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».