Γιορτές μίσους - Γράμμος: Ο πρωθυπουργός αδειάζει Στεφανή - ΕΑΑΣ Να αποσύρει η κυβέρνηση τον Στεφανή από τις επικείμενες εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι, ζητάει το ΜΕΡΑ 25 με δήλωση του εκπροσώπου του Στον Έβρο σήμερα 4 Ιουνίου ο Αλκιβιάδης Στεφανής Στεφανής: Κάνει το Ελικόπτερο NH-90 της Σύρου ταξί για τα νησιά ΣΑΣΤΥΑ: Ο ΥΦΕΘΑ δίνει μαθήματα υποτέλειας & γονυκλισίας Αλκιβιάδης Στεφανής ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Τι έγιναν τα λεφτά κύριε Στεφανή; Αλκιβιάδης Στεφανής: Από «λοχαγός» ...θαλαμοφύλακας - Το χρονικό Αλκιβιάδης Στεφανής: Το MBA ήταν πιστοποιητικό από ΜΚΟ στα Χαυτεία Νέα στοιχεία για το επεισόδιο Στεφανή - Αρχηγού Λιμενικού - HXHTIKO
EUROKINISSI

Να αποσύρει η κυβέρνηση τον Στεφανή από τις επικείμενες εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι, ζητάει το ΜΕΡΑ 25 με δήλωση του εκπροσώπου του

Αντιδράσεις στα κόμματης της αντιπολίτευσης προκάλεσε το δημοσίευμα του Armyvoice.gr για τη συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ κ. Αlκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι, οι οποίες στρέφονται κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά το ΚΚΕ, την επικείμενη συμμετοχή της κυβέρνησης και του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις, καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να ζητήσει εμπράκτως συγνώμη αποσύροντας τον εκπρόσωπό της από τις εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τόνισε τα εξής:

«Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου και για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας, ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει επισήμως σε «γιορτές μίσους» στο Γράμμο δια του υφυπουργού Άμυνας Αλκ. Στεφανή.

Πρόκειται για «γιορτές» στις οποίες όχι μόνο συμμετέχουν αλλά και δίνουν τον τόνο «σοβαρά» και μη ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.

Αφού υπενθυμίσουμε ότι το 1989, έστω σαράντα χρόνια μετά τη λήξη του, το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσημα ότι υπήρξε Εμφύλιος και όχι «συμμοριτοπόλεμος» και ότι αυτοί που πολέμησαν δεν ήταν «εθνικόφρονες» και «κομμουνιστοσυμμορίτες»,

αλλά ο Εθνικός Στρατός από τη μία και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας από την άλλη, καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη εμπράκτως, αποσύροντας τον εκπρόσωπό της από αυτήν τώρα αλλά και απέχοντας από παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον».