Κορονοϊός: Τι γύρευε ο Αλ. Στεφανής στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο

Κορονοϊός: Τι γύρευε ο Αλ. Στεφανής στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο, μαζί με την υφυπουργό υγείας κ. Ζωή Ράπτη – Θα διατεθεί στο ΕΣΥ για τον covid-19;

Έντονη είναι η φημολογία ότι το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο πρόκειται να διατεθεί στο ΕΣΥ για να φιλοξενούνται περιστατικά με κορονοϊό εφόσον απαιτηθεί, αλλά και να νοσηλεύονται εκεί οι στρατιώτες που ενδεχομένως νοσήσουν από τον κορονοϊό.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Διευθυντής υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος είναι και στην επιτροπή της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, μαζί με τον διευθυντή υγειονομικού του ΓΕΣ επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, εντείνοντας τις φήμες ότι κάτι προετοιμάζεται.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή μαζί με την υφυπουργό υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου: «ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, επισκέφθηκε με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ), στο πλαίσιο επικείμενης συνεργασίας των Υπουργείων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την επίσκεψη, τους Υφυπουργούς συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης».

Κορονοϊός: Τι γύρευε ο Αλ. Στεφανής στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο

Συνδέεται άραγε η επίσκεψη με τις αρμοδιότητες της νέας υφυπουργού για την ψυχική υγεία και την ψυχιατρική κλινική στο 414 ή με τον κορονοϊό;

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς όπως πληροφορείται το Armyvoice.gr το νοσοκομείο σήμερα δεν διαθέτει ούτε το απαραίτητο προσωπικό, ούτε τις υποδομές για να μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς, εάν φυσικά επιβεβαιωθούν οι φήμες.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο υγείας έχει ζητήσει αυτή τη φορά από το ΝΙΜΤΣ να διαθέσει 30 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Δεδομένου ότι οι προγνώσεις των ειδικών αναφέρουν πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με την διασπορά του ιού, τον Νοέμβριο θα έχουμε 500 με 1000 κρούσματα την ημέρα, ανάλογη αύξηση θα περουσιάσουν και τα περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία και σίγουρα αναμένεται το ΕΣΥ να έχει ανάγκες για περισσότερες κλίνες.

Ενδεχομένως ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα για τα στρατιωτικά νοσοκομεία να συζήτησε την παραχώρηση του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο ΕΣΥ. Το ερώτημα είναι εάν θα ενισχυθεί το προσωπικό και εάν θα βελτιωθούν οι υποδομές του.