Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός… ένα στα τρία κρούσματα είναι 19–40 ετών - Και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά

Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός… ένα στα τρία κρούσματα είναι 19–40 ετών – Και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά

Κορονοϊός Ελλάδα: Μήνυμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορονοϊό έστειλε, μέσω της ΕΡΤ, η Αθανασία Λουρίδα, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Τόνισε ότι ο ένας στους τρεις διαγνωσθέντες με κορονοϊό είναι νέος ηλικίας 19 – 40 ετών. Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για τη διασπορά των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Η κα. Λουρίδα επισήμανε ότι ο κορονοϊός προσβάλλει από νεογέννητα μέχρι υπερήλικες. «Απλώς τα παιδιά», είπε, «νοσούν σπανιότερα και ελαφρότερα. Δεν σημαίνει ότι δεν νοσούν τα παιδιά, ούτε οι νέοι. Και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά».

Αναφερόμενη στις δύο εστίες της Covid-19 στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων μετά από δύο γάμους, η Αθανασία Λουρίδα χαρακτήρισε εν μέρει θετικό το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί αυτά τα κρούσματα, καθώς μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης.

«Ωστόσο, έχουμε και πολλά κρούσματα που έχουν διασπαρεί σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Αυτό είναι που μας ενοχλεί και μας προβληματίζει» σημείωσε η Αθανασία Λουρίδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ