ΚΕΘΑ: Να αποσύρει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τον Στεφανή από τον Γράμμο Στεφανής: Πτήση αλα Καμμένος σε Λέσβο - Χίο
EUROKINISSI

ΚΕΘΑ: Να αποσύρει η κυβέρνηση τον Στεφανή από την εκδήλωση στο Γράμμο – Με χρήματα των αποστράτων η ΕΑΑΣ χρηματοδοτεί γιορτές ναζισμού και φασισμού

Την αντίθεσή της στην συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Αλκινιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις στον Γράμμο ως εκπροσώπου της κυβέρνησης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι η ΕΑΑΣ με χρήματα των αποστράτων διοργανώνει γιορτές μίσους και καλεί τους εν ενεργεία και απόστρατους να καταδικάσουν τις εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι.

ΚΕΘΑ: Να αποσύρει η κυβέρνηση τον Στεφανή από τον Γράμμο

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς σχεδιάζει να παραστεί, μάλιστα δι’ αντιπροσώπου του ίδιου του πρωθυπουργού, στις φετινές γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι, που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)!

Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια από μέρους της κυβέρνησης, καθώς μέλος της σχεδιάζεται να παραστεί, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, σε εκδηλώσεις, που κηρύττουν τον άκρατο αντικομμουνισμό, ξεφεύγοντας κατά πολύ από την “απόδοση τιμής και μνήμης στους νεκρούς του εμφυλίου’’, όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές της εκδήλωσης!

Όπως ανακοινώθηκε, τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός άμυνας στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής. Σε αντίθεση με φέτος, άλλες χρονιές στις αντίστοιχες εκδηλώσεις συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, μαζί με διάφορα φασιστοειδή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση, που καλλιεργεί και συντηρεί το μίσος!

Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενο απ’ το Υπουργείο Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι‘ αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές.

Στην ΕΑΑΣ εντάσσονται υποχρεωτικά οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. Δραστηριοποιείται, μάλιστα, με χρήματα που κρατούνται υποχρεωτικά από τις συντάξεις όλων των αποστράτων συναδέλφων του ΣΞ και μάλιστα, σε καιρούς δύσκολους για όλο το λαό, όπως και για τις περισσότερες από τις οικογένειες των αποστράτων.

Έτσι με χρήματα των αποστράτων χρηματοδοτούνται τελετές που συμμετέχουν διάφορα φασιστοειδή και νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανένα απόστρατο, η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων από την ΕΑΑΣ, πολύ δε περισσότερο με τη συμμετοχή των νοσταλγών του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας και της δικτατορίας.

Καλούμε τους απόστρατους συνάδελφους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ, για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την κατάργησή τους.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι να απομονώσουν αποφασιστικά τους ναζιστές της ΧΑ και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό.

Αύγουστος 2020
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα