Τουρκία Oruc Reis υπεξ Οτσαλάν υποκλοπές Ελληνοτουρκικός διάλογος NAVTEX ΥΠΕΞ: «Καπάρωσαν» πόστα σε πρεσβείες πριν ανακοινώσουν τις θέσεις - Τα ευτράπελα στην Βασιλίσσης Σοφίας, δεν λένε να κοπάσουν. Έβρο διάβημα άγκυρα ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο - Τι απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν

Ελληνοτουρκικός διάλογος: Από τον Οτσαλάν στις υποκλοπές – Φημολογία για τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας: γνωστός συνταξιούχος πρέσβης

Σύμφωνα με φημολογία, η οποία πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, θα είναι ο κ.Παύλος Αποστολίδης, συνταξιούχος πρέσβης, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας των κ.κ.Γιώργου Παπανδρέου και Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς και πρώην διοικητής τής ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας του κ.Κώστα Σημίτη.

Ελληνοτουρκικός διάλογος: Επικεφαλής γνωστός από Οτσαλάν & υποκλοπές;

Ο κ.Αποστολίδης ανέλαβε την ΕΥΠ αμέσως μετά το “φιάσκο” Οτσαλάν, παρέμεινε στο πόστο του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε το θέμα της “ασφάλειας” και των “αντιτρομοκρατικών” μέτρων ήταν πολύ υψηλά στην ατζέντα της διοργάνωσης, αφού μόλις ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Στη συνέχεια, απέκτησε τη θέση ανεξάρτητου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, Alpha, η οποία τότε στόχευσε σε επενδύσεις στην Τουρκία. Να σημειωθεί πως ο κ.Αποστολίδης παλαιότερα είχε υπηρετήσει ως διπλωμάτης (“σύμβουλος Β”) στην γείτονα.

Κατόπιν, όταν ξέσπασε το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, εξαιτίας του θανάτου (πολλοί έχουν κάνει λόγο για δολοφονία) του τεχνικού της Vodaphone, Κώστα Τσαλικίδη, ο κ.Αποστολίδης εκλήθη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει ως πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, εάν γνώριζε κάτι. Βέβαια, παρ’ ότι στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση των υποκλοπών και ο χορός των πρακτόρων στην Αθήνα, ο άλλοτε επικεφαλής της ΕΥΠ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Οπως αποκαλύφθηκε, οι υποκλοπές πιθανόν ήταν made in USA, ενώ παρακολουθούνταν, εκτός από άτομα που θεωρούνταν ως “τρομοκράτες”., όλη η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας (!).