Ελλάδα - Τουρκία: Επικοινωνιακός πόλεμος με ΦΩΤΟ και video

ΕλλάδαΤουρκία: Επικοινωνιακός πόλεμος με ΦΩΤΟ και video, την ώρα που ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητούσε τερματισμό των προκλήσεων εκατέρωθεν και ειλικρινή διάλογο

Την ώρα που ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισκεπτόταν την Αθήνα και ζητούσε τερματισμό των προκλήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία (εννοώντας προφανώς και από τις δυο πλευρές),

κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η τουρκική άσκηση με συμμαχικές δυνάμεις όπως περιέγραφε η NAVTEX νότια της Κρήτης, η Αθήνα έστελνε μήνυμα στην Τουρκία με φωτογραφίες και Video από την χθεσινή άσκηση με τις ΗΠΑ νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ  η οποία συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε κοινή αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως Κρήτης.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, Υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι Αεροσκάφη F – 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL καθώς και Ελικόπτερα των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών.

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.