Ελικοπτεροφόρο Tonnerre πήγε Βηρυτό ελλάδα Γαλλικά Rafale πάνω από το Oruc Reis: Ελλάδα Γαλλία νέα συμμαχία

Οι Γάλλοι πήγαν Βηρυτό – Πέρασαν για τη ΦΩΤΟ στην Ελλάδα; Η άσκηση με το ελικοπτεροφόρο Tonnerre και τις ελληνικές φρεγάτες ήταν μόνο επιδειξη;

Σε πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν χθες τόσο η Αθήνα όσο και το Παρίσι, τις κοινές ασκήσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το Ελικοπτεροφόρο Tonnerreκαι τα συνοδευτικά πλοία του γαλλικού ΠΝ.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μάλιστα, με tweet του, στις 12 Αυγούστου, ανέφερε: “Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά την γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα“.

Ελικοπτεροφόρο Tonnerre πήγε Βηρυτό – Πέρασε Ελλάδα για τη ΦΩΤΟ;

Πράγματι, χτες εμφανίστηκε το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, και η συνοδευτική φρεγάτα του, La Fayette, να κάνουν κοινές ασκήσεις με το ελληνικό ΠΝ. Ωστόσο, στη συνέχεια, το Tonnerre, έφυγε για τη Βηρυτό, όπου κατέπλευσε σήμερα, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό άμυνας Φλοράνς Παρλί. .

 

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία ρίχνει ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό και γεωπολιτικό βάρος στον Λίβανο, ενώ μετά την τεράστια έκρηξη στη Βυρητό, ο Ε.Μακρόν την επισκέφθηκε αμέσως.

Βασική αποστολή του Tonnere, επίσης, είναι να μεταφέρει βοήθεια στον Λίβανο, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της Γαλλίας στα μάτια των Λιβανέζων. Γι’ αυτό, άλλωστε, διαφημίστηκε ιδιαίτερα ο απόπλους του από τη Γαλλία.

 

Μένει, πράγματι, να αποδειχτεί ότι οι ασκήσεις του με το ελληνικό ΠΝ δεν ήταν απλώς ένα μικρό διάλειμμα στην πορεία του προς τον Λίβανο, προκειμένου -για τα μάτια του κόσμου- να φανεί ότι η Γαλλία είναι στρατιωτικά παρούσα στην Α.Μεσόγειο.

Διότι, εάν η αποστολή του Tonnerre είναι μόνον ο Λίβανος, και, μεταξύ των άλλων, έγινε και μια δήθεν επίδειξη δύναμης, τότε είναι δώρον άδωρον. Ζητούμενο είναι στην πράξη να φανεί εάν το Παρίσι είναι αποφασισμένο να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα έναντι του τουρκικού τυχοδιωκτισμού.