Γιορτές μίσους - Γράμμος: Ο πρωθυπουργός αδειάζει Στεφανή - ΕΑΑΣ Να αποσύρει η κυβέρνηση τον Στεφανή από τις επικείμενες εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι, ζητάει το ΜΕΡΑ 25 με δήλωση του εκπροσώπου του Στον Έβρο σήμερα 4 Ιουνίου ο Αλκιβιάδης Στεφανής Στεφανής: Κάνει το Ελικόπτερο NH-90 της Σύρου ταξί για τα νησιά ΣΑΣΤΥΑ: Ο ΥΦΕΘΑ δίνει μαθήματα υποτέλειας & γονυκλισίας Αλκιβιάδης Στεφανής ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Τι έγιναν τα λεφτά κύριε Στεφανή; Αλκιβιάδης Στεφανής: Από «λοχαγός» ...θαλαμοφύλακας - Το χρονικό Αλκιβιάδης Στεφανής: Το MBA ήταν πιστοποιητικό από ΜΚΟ στα Χαυτεία Νέα στοιχεία για το επεισόδιο Στεφανή - Αρχηγού Λιμενικού - HXHTIKO
EUROKINISSI

Γιορτές μίσους – Γράμμος: Ο πρωθυπουργός αδειάζει Στεφανή – ΕΑΑΣ Δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης όπως είχε ανακοινώσει η Ένωση Αποστράτων

Γιορτές μίσους – Γράμμος: Ο πρωθυπουργός αδειάζει Στεφανή – ΕΑΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η εκδήλωση των αποστράτων στο Γράμμο και το Βίτσι στις 29 και 30 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, καθώς ο χαρακτήρας της εκδήλωσης παραπέμπει στο αρνητικό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν.

Ως γνωστόν, άλλωστε, πάγια θέση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι ο Εμφύλιος έχει τελειώσει πριν από 70 χρόνια και πως η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατάλοιπο εκείνης της εποχής.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε το Αrmyvoice.gr σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει παράρτημα της Ενωσης Αποστράτων (ΕΑΑΣ) έκανε λόγο για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων», όπως αναφερόταν, «αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Σε άλλη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ αναφερόταν ότι θα παρίστατο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ γινόταν και αναφορά στα μέτρα υγειονομικής πρόληψης που θα λαμβάνονταν εξαιτίας της COVID-19.

Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από φωνές μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση στο Γράμμο δεν συμμετέχουν επίσημα με οποιονδήποτε τρόπο οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς γιορτές που παραπέμπουν στον εμφύλιο δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο εορτολόγιο και συνεπώς δεν αναμένεται να υπάρχει στρατιωτική παρουσία σε Γράμμο και Βίτσι.